Cześć. Nie posiadam co prawda własnego serwera supla ale znajomy posiada i poprosił mnie o pomoc. Posiada wersję serwera 2.3.16 i moduły sonoff basic z GUI Generic 4.0.13. Kiedy ja dodaję moduły do swojego konta w chmurze wpisuję ssid/haslo dla wifi, adres serwera i email. Jakie dane musi wpisać użytkownik własnego serwera ?
Czy do takiego własnego serwera moduły dodaje się w inny sposób ?
Czy w przypadku własnego serwera jest tez możliwość dodania modułów do konta za pomocą opcji w telefonie "Dodaj urządzenie " ?
GUI Generic i własny serwer.
Do własnej instancji serwera Supli dodajesz urządzenia tak samo jak do serwera publicznego. Podaje się te same parametry. Dodawanie z aplikacji również działa.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
alanzola
A co oznacza "błąd wersji protokołu " ? Muszę coś zaktualizować ?
-
local
Konieczna będzie aktualizacja mi się wydaje.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
Trzeba zaktualizować instancje serwera Supli.
Urządzenie ma soft z nowszą wersją protokołu komunikacyjnego, ktorego serwer nie rozumie i nie potrafi obsłużyć.
Edit
Cloud jest w wersji 2.3.16
Obecna wersja to 2.3.35
Urządzenie ma soft z nowszą wersją protokołu komunikacyjnego, ktorego serwer nie rozumie i nie potrafi obsłużyć.
Edit
Cloud jest w wersji 2.3.16
Obecna wersja to 2.3.35
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Uzupełniając poprzednie wypowiedzi: aby działał kreator dodawania, to apka w telefonie musi logować się do serwera za pomocą adresu email. Gdy ustawione jest logowanie przez "lokalizacjia+hasło", to kreator nie będzie dostępny.alanzola wrote: Wed Nov 03, 2021 8:49 pm Czy w przypadku własnego serwera jest tez możliwość dodania modułów do konta za pomocą opcji w telefonie "Dodaj urządzenie " ?
Na prywatnych serwerach też można się logować w ten sposób.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Zgadza sięklew wrote: Thu Nov 04, 2021 6:14 amUzupełniając poprzednie wypowiedzi: aby działał kreator dodawania, to apka w telefonie musi logować się do serwera za pomocą adresu email. Gdy ustawione jest logowanie przez "lokalizacjia+hasło", to kreator nie będzie dostępny.alanzola wrote: Wed Nov 03, 2021 8:49 pm Czy w przypadku własnego serwera jest tez możliwość dodania modułów do konta za pomocą opcji w telefonie "Dodaj urządzenie " ?
Na prywatnych serwerach też można się logować w ten sposób.
Założyłem, że autoryzacja jest przez email, wyparłem już z pamięci że istnieje inny(stary) sposób logowania
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024