Slw 01 schemat

Sterownik RGB
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Witam chciałbym w końcu założyć LED pod szafkami, wybrałem już taśma, zasilacz, przycisk, kabel. Ktoś mógłby narysować w miarę przejrzysty schemat jak to podłączyć oczywiście z slw ? Ewentualnie podpowiedzieć czy:
Przewód nie jest za cienki ?
Zasilacz nie jest za słaby ? 3 metry taśmy.
Czy przycisk jest odpowiedni ? Widziałem też 12 v.

Przewód
Zobacz ofertę:
https://allegro.pl/oferta/przewod-omyp- ... 1b80a0f0e7

Zasilacz
Zobacz ofertę:
https://allegro.pl/oferta/zasilacz-mebl ... c69db70238

LED
Zobacz ofertę:
https://allegro.pl/oferta/kanlux-waz-ta ... 011098b087
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Zapytam inaczej czy taśma białe będzie działać na slw ? Czy może lepiej row ?
User avatar
klew
Posts: 8791
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

3 m to 15 W, więc i zasilacz i jeden kanał SLW to uciągną.
Do białych ledów lepiej weź slw-02 - on ma trzy kanały dimmera LED.
Grubość przewodu dobiera się do długości, napięcia i obciążenia. W sieci są kalkulatory
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Ok dzięki za info właśnie nie dawno zobaczyłem slw 02.
Odnośnie przycisku wcześniej nie dałem linka sorry, coś takiego w ogóle na sens od dołu szafki ? Czy będzie to działać z tym zestawem ?

Zobacz ofertę:
https://allegro.pl/oferta/przycisk-wand ... e8168fab6a

Pobierz aplikację Allegro - najlepsze ceny, największy wybór, darmowe dostawy.
https://allegro.pl/apka
User avatar
klew
Posts: 8791
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Da radę taki przycisk podłączyć. Ja mam taki zamontowany już z 1,5 roku w słupku w ogrodzeniu do otwierania furtki (podpięty pod ESP8266). Wiatr, deszcz, słońce, mróz i działa bez problemu ;). Jedynie po roku musiałem lekko psiknąć jakimś smarowidłem, bo zaczął wolniej "odbijać". Myślę, że w warunkach domowych nie będzie z nim problemów.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Widziałem też 12v dlatego zapytałem..
User avatar
klew
Posts: 8791
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

mdi87 wrote: Fri Dec 03, 2021 9:23 pm Widziałem też 12v dlatego zapytałem..
Te 230 V w większości przycisków należy traktować "do 230 V". Po prostu jest bezpiecznie go podłączyć do 230 V.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Tzn zadziała czy nie ? Bo to instalacja 12v.

Masz dokładnie taki sam przycisk ? Jeśli masz taki sam do powiedz mi jaki jest skok, tzn jak głęboko go się wciska ? Przy szafkach od dołu może być mało praktyczny z głębokim skokiem...
User avatar
klew
Posts: 8791
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

mdi87 wrote: Fri Dec 03, 2021 9:44 pm Tzn zadziała czy nie ? Bo to instalacja 12v.

Masz dokładnie taki sam przycisk ? Jeśli masz taki sam do powiedz mi jaki jest skok, tzn jak głęboko go się wciska ? Przy szafkach od dołu może być mało praktyczny z głębokim skokiem...
Zadziała na 12 V. Zadziała też na 3.3 V jak trzeba ;).

Mój wygląda odrobinę inaczej: https://allegro.pl/oferta/przycisk-rese ... 8125075999

Trzeba go wcisnąc dobre 0,5 cm, ale chodzi dość miękko (nie ma tam żadnego kliku) i nigdy nie miałem problemu z wciśnięciem.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

klew wrote: Fri Dec 03, 2021 9:55 pm
mdi87 wrote: Fri Dec 03, 2021 9:44 pm Tzn zadziała czy nie ? Bo to instalacja 12v.

Masz dokładnie taki sam przycisk ? Jeśli masz taki sam do powiedz mi jaki jest skok, tzn jak głęboko go się wciska ? Przy szafkach od dołu może być mało praktyczny z głębokim skokiem...
Zadziała na 12 V. Zadziała też na 3.3 V jak trzeba ;).

Mój wygląda odrobinę inaczej: https://allegro.pl/oferta/przycisk-rese ... 8125075999

Trzeba go wcisnąc dobre 0,5 cm, ale chodzi dość miękko (nie ma tam żadnego kliku) i nigdy nie miałem problemu z wciśnięciem.
Mógłbyś zerknąć czy dobrze to rozrysowałem ? Czy przycisk będzie miał jakieś oznaczenia + - czy obojętnie jaki go się podpina ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “ZAMEL SLW-01”