DIW-01 + automat schodowy

User avatar
bulek68
Posts: 453
Joined: Thu Feb 08, 2018 6:51 pm
Location: Podkarpackie

Post

Czy na DIW-01 w Cloud można ustawić automat schodowy
Aby załączać odbiornik na określony czas?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18616
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Nie ma tam takiej funkcji.
User avatar
bulek68
Posts: 453
Joined: Thu Feb 08, 2018 6:51 pm
Location: Podkarpackie

Post

pzygmunt wrote: Tue Dec 14, 2021 12:37 pm Nie ma tam takiej funkcji.
Idąc za ciosem głupich pytań...
Jest opcja żeby był wzbogacony o tą funkcje? 🤔
User avatar
pzygmunt
Posts: 18616
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Nie ma takich planów na chwilę obecną
User avatar
bulek68
Posts: 453
Joined: Thu Feb 08, 2018 6:51 pm
Location: Podkarpackie

Post

pzygmunt wrote: Tue Dec 14, 2021 2:14 pm Nie ma takich planów na chwilę obecną
Dzięki za wiedzę.
Pozdrawiam
User avatar
klimasstudio
Posts: 1133
Joined: Wed Aug 28, 2019 9:35 pm
Location: localhost

Post

bulek68 wrote: Tue Dec 14, 2021 10:33 am Czy na DIW-01 w Cloud można ustawić automat schodowy
Aby załączać odbiornik na określony czas?
Nie do końca rozumiem idee ściemniacza włączanego na określony czas ?
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
User avatar
bulek68
Posts: 453
Joined: Thu Feb 08, 2018 6:51 pm
Location: Podkarpackie

Post

klimasstudio wrote: Tue Dec 14, 2021 10:26 pm
bulek68 wrote: Tue Dec 14, 2021 10:33 am Czy na DIW-01 w Cloud można ustawić automat schodowy
Aby załączać odbiornik na określony czas?
Nie do końca rozumiem idee ściemniacza włączanego na określony czas ?
Wyobraź sobie że na klatce schodowej mam 6x GU10 w oprawach natynkowych każda z nich ma 3,5W.
Światła jest na codzień nadmiar, zwłaszcza gdy chciałbyś się poruszać po schodach zaspany.

Światlo mam załączane standardowo góra dół przełącznikami schodowymi a do tego na etapie robienia instalacji przygotowałem 2 puszki pod czujki ruchu góra dół.

Wymyśliłem sobie to tak że w dodatkowe puszki włożył bym 2 moduły z AT wyzwalane E18-D80NK.
W chmurze ustawiony AT na 30% ON i tu by mi się przydała opcja automatu chodowego w dimerze który by ten czas odliczał.

Łatwiej było by włożyć jakieś słabsze żarówki ale
Przy całym tym zamieszaniu czasem "pełna moc aktualnych żarówek" się przydaje chociażby podczas sprzątania.
User avatar
klimasstudio
Posts: 1133
Joined: Wed Aug 28, 2019 9:35 pm
Location: localhost

Post

Teraz to mi rozjaśniłeś. Ma to sens. A jakby zrobić jakoś w danych godzinach dana jasność ustawiona? Jakoś na skryptach.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
User avatar
bulek68
Posts: 453
Joined: Thu Feb 08, 2018 6:51 pm
Location: Podkarpackie

Post

klimasstudio wrote: Wed Dec 15, 2021 7:40 pm Teraz to mi rozjaśniłeś. Ma to sens. A jakby zrobić jakoś w danych godzinach dana jasność ustawiona? Jakoś na skryptach.
Cały ten majdan który sobie wymyśliłem nie jest dla osób "plug & paly". Do dziś nie korzystam z skryptów faracz'a chodź wiele zastosowań z ich udziałem by mi się przydało, poprostu jestem leniwy lub jestem mimo wszystko zwolennikiem prostoty.
Dlatego "schemat" który sobie ukułem w głowie jest dla mnie rozwiązaniem idealnym.
Trzeba by raczej gadać z chłopakami z zamela czy taka opcja jest wogóle możliwa...
Z drugiej strony...
pzygmunt wrote: Tue Dec 14, 2021 2:14 pm Nie ma takich planów na chwilę obecną
Nie wiem ile to roboty i czy to możliwe ale jak wyżej raczej koncepcja pogrzebana.
User avatar
klimasstudio
Posts: 1133
Joined: Wed Aug 28, 2019 9:35 pm
Location: localhost

Post

To może najwyższy czas poznać supla-scripts :mrgreen:
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d

Return to “ZAMEL DIW-01”