Witam potrzebuje pomocy w podłączeniu SBW-01 Centrala DEA 212E
Zasilanie to nie problem tylko reszta niewiem jak podłączyć
SBW-01 Centrala DEA 212E
-
Gural1102
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Hmm, zastosowanie przewodu ochronnego jako anteny? Kto Ci to podłączał?
Pierwsze co zrób to odłącz ten przewód żółto-zielony od zacisku antenowego i podłącz tam odcinek przewodu około 35 cm długości.
Podłączenie SBW-01 według poniższego schematu. SBW podłączasz równolegle do zacisków centrali (nie odłączasz żadnego istniejącego połączenia). Jeśli chciałbyś znać stan bramy, to podłącz zewnętrzny kontaktron do IN1 i A2.
Działanie wejścia START musisz przeprogramować jako krok po kroku (jeśli jest ustawione jako szybki nawrót). Instrukcja: https://cloud.deasystem.com/pl/donwload-manuale/88
Pierwsze co zrób to odłącz ten przewód żółto-zielony od zacisku antenowego i podłącz tam odcinek przewodu około 35 cm długości.
Podłączenie SBW-01 według poniższego schematu. SBW podłączasz równolegle do zacisków centrali (nie odłączasz żadnego istniejącego połączenia). Jeśli chciałbyś znać stan bramy, to podłącz zewnętrzny kontaktron do IN1 i A2.
Działanie wejścia START musisz przeprogramować jako krok po kroku (jeśli jest ustawione jako szybki nawrót). Instrukcja: https://cloud.deasystem.com/pl/donwload-manuale/88
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
bulek68
A myślałem że już wszystko wodziłem.
Patent niezły z tym uziemieniem
Patent niezły z tym uziemieniem
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Całe szczęście, że ten przewód ochronny idzie do lampy ostrzegawczej 230V i zapewne w lampie nie jest podłączony. Ale i tak istnieje spore ryzyko pojawienia się na tym przewodzie indukowanego napięcia w czasie migania lampy i uwalenia radia.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak