Zgadza się.
Kiedyś nazywali się AOSONG, a teraz ASAIR.
Ale widocznie coś zmienili również w "produkcji".
DHT22 przykład zachowania dwóch różnych czujników
-
Lucas
@Espablo, ten co ja mam i chodzi bez problemu już prawie 2 lata na Twoim Incan Easy wgranym do D1 mini to jest właśnie AOSONG. Nie ma z nim absolutnie żadnego problemu - czy to po resecie, czy odłączeniu zasilania. Nawet teraz odłączyłem go do zrobienia zdjęć i wstaje bez problemu.Espablo wrote: Tue Sep 03, 2019 1:08 pm Dzięki koledze @Lucas, który podał linka do aukcji tutaj, zwróciłem uwagę na kilka szczegółów. Zaznaczyłem na czerwono ciekawe miejsca.
...
Idąc dalej przypatrzcie się co siedzi w środku. Może nie widać tego dokładnie ale przy dużym powiększeniu widać napis AOSONG
...
Dalszy komentarz chyba nie jest potrzebny.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
leo
Witam
Koledzy mam 4 czujniki ASAIR AM2302 Czyli tą nie za dobra wersja DHT22. Wgrany Multiboard v2.7.2 na Sonoff Basic czujnik podłączony do RX (Wydaje mi się ze jest GPIO3 ) . Efekt czujnik dokonuje pomiaru po czym po około 3s pomiar znika i już się nie pojawia. Pod restarcie zasilania sytuacja się powtarza. Jakiś pomysł jak to uruchomić ?
Koledzy mam 4 czujniki ASAIR AM2302 Czyli tą nie za dobra wersja DHT22. Wgrany Multiboard v2.7.2 na Sonoff Basic czujnik podłączony do RX (Wydaje mi się ze jest GPIO3 ) . Efekt czujnik dokonuje pomiaru po czym po około 3s pomiar znika i już się nie pojawia. Pod restarcie zasilania sytuacja się powtarza. Jakiś pomysł jak to uruchomić ?
-
Espablo
Może wymiana czujnika pomoże. Ja już nie mam pomysłu jak to zniwelować. Podobno komuś się to udało ale nie chce się podzielić tą wiedzą.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
leo
Szukam innego czujnika tylko ze moje objawy są troszkę inne. Robi jeden pomiar i umiera ale pewnie to kwestia czujnika zamówiłem DHT11 i szukam tej AOSONG DHT22.
-
Lucas
Możesz też spróbować tego AOSONG AM2301 (DHT21) http://s.aliexpress.com/RfmA3a6Bleo wrote: Tue Oct 01, 2019 9:18 pm Szukam innego czujnika tylko ze moje objawy są troszkę inne. Robi jeden pomiar i umiera ale pewnie to kwestia czujnika zamówiłem DHT11 i szukam tej AOSONG DHT22.
Mam takie dwa i nie gubią pomiarów. Tylko ja mam Aosong. Pomimo zdjęć w opisie niestety nie jest powiedziane, że nie dostaniesz Asaira.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ile czujników masz podłączonych na raz?leo wrote: Tue Oct 01, 2019 8:44 pm Witam
Najlepsze suple dla Twojego domu