ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mROW-02 :)

Patryk

U mnie jest przecinek na telefonie, natomiast setnych wartości, nie można wpisać.
Może to zależy od wersji androida.
Ja mam android 10.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

U mnie Andek 11.0 ale też układ klawiatury numerycznej przewiduje tylko kropkę a nie przecinek (ale to może kwestia ustawień regionalnych) a rozdzielczość jest co do 0,1 A i też pojawia się ostrzeżenie.
Na komputerze mamy inny element formularza, którym możemy incrementować lub decrementować zawartość co 0.1 (kropka, nie przecinek) a przy próbie wprowadzenia wartości o większej rozdzielczości też pojawia się komunikat weryfikujący dane formularza. Tak więc rozdzielczość jest 0,1A i chyba nie potrzeba większej?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Może to być też kwestia przeglądarki.
Na telefonie korzystam z firefoxa i nie mam podpowiedzi jak wyżej na screenie po wpisaniu wartości spoza zakresu, ale mam w tych polach z prawej strony strzałki, w górę i w dół, które to klikając zmieniają wartość pola o +/- 0.1A
Co do wysuwającej się klawiatury to już jest w gestii system. Ja mam Andka 11 i klawiatura wysuwa się z dostępnym przecinkiem i kropką.

Moim zdaniem dokładność w setnych A to by była lekka przesada ;)
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Lucas

Goral64 wrote: Sun Jul 25, 2021 11:50 am U mnie Andek 11.0 ale też układ klawiatury numerycznej przewiduje tylko kropkę a nie przecinek (ale to może kwestia ustawień regionalnych) a rozdzielczość jest co do 0,1 A i też pojawia się ostrzeżenie.
Na komputerze mamy inny element formularza, którym możemy incrementować lub decrementować zawartość co 0.1 (kropka, nie przecinek) a przy próbie wprowadzenia wartości o większej rozdzielczości też pojawia się komunikat weryfikujący dane formularza. Tak więc rozdzielczość jest 0,1A i chyba nie potrzeba większej?
U mnie Android 10 i też klawiatura numeryczna pozwala tylko wprowadzić kropkę.
Być może rozdzielczość 0,1 jest jak najbardziej wystarczająca. Ja jednak celowo testowałem na ledach, które pobierają 15mA i dlatego wprowadziłem 0,01. Takie ograniczenie też działa, choć po zapisie nie jest wyświetlane w formularzu.
Goral64

Lucas wrote: Sun Jul 25, 2021 12:12 pm Ja jednak celowo testowałem na ledach, które pobierają 15mA i dlatego wprowadziłem 0,01. Takie ograniczenie też działa, choć po zapisie nie jest wyświetlane w formularzu.
No właśnie zastanawiam się jak, bo u mnie zarówno w telefonie jak i na kompie zawartość pola jest weryfikowana i nie pozwala wprowadzić wartości zawierającej setne miejsce po przecinku... Chyba, że wyjątkiem jest wartość mniejsza od 0,1 i tu sprawdzanie wartości działa słabo... trzeba to sprawdzić.

Image
lukfud
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Wydaje mi się, że przejście do konfiguracji nie powinno resetować licznika pobranej energii. Chcąc np. zmienić tylko sieć wifi zaczynamy od zera.
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
https://smartnerzeczy.pl
Lucas

Goral64 wrote: Sun Jul 25, 2021 12:17 pm
Lucas wrote: Sun Jul 25, 2021 12:12 pm Ja jednak celowo testowałem na ledach, które pobierają 15mA i dlatego wprowadziłem 0,01. Takie ograniczenie też działa, choć po zapisie nie jest wyświetlane w formularzu.
No właśnie zastanawiam się jak, bo u mnie zarówno w telefonie jak i na kompie zawartość pola jest weryfikowana i nie pozwala wprowadzić wartości zawierającej setne miejsce po przecinku... Chyba, że wyjątkiem jest wartość mniejsza od 0,1 i tu sprawdzanie wartości działa słabo... trzeba to sprawdzić.
Ostrzeżenie przy wprowadzeniu np. 0,01 pojawia się w momencie gdy dasz Save. Wtedy w okienku masz informacje o najbliższych akceptowalnych wartościach np. 0,1.
Jeśli wprowadzisz 0,01 i dasz Save & Reset to wtedy ostrzenia, już nie ma. Konfig przyjmie taką wartość jako działającą.
Goral64

OK, sprawdziłem. U mnie to nie działa. Ani w telefonie ani na kompie normalnie nie można wprowadzić wartości z setnymi częściami A.
Ale na kompie korzystając z możliwości przeglądarki przesłałem wartość 0.01 do urządzenia, która została ona zapisana i po restarcie wyłączyła mi pasek LED, którego pobór prądu wynosił 0,058A. Czyli rozdzielczość urządzenia na pewno jest na poziomie 0,01A (w zapamiętaniu i przestrzeganiu) ale interfejs ogranicza rozdzielczość do 0,1A.
Lucas wrote: Sun Jul 25, 2021 12:24 pm Jeśli wprowadzisz 0,01 i dasz Save & Reset to wtedy ostrzenia, już nie ma. Konfig przyjmie taką wartość jako działającą.
Faktycznie... niespodzianka ;)

Image
Lucas

Goral64 wrote: Sun Jul 25, 2021 12:30 pm
OK, sprawdziłem. U mnie to nie działa. Ani w telefonie ani na kompie normalnie nie można wprowadzić wartości z setnymi częściami A.
Ale na kompie korzystając z możliwości przeglądarki przesłałem wartość 0.01 do urządzenia, która została ona zapisana i po restarcie wyłączyła mi pasek LED, którego pobór prądu wynosił 0,058A. Czyli rozdzielczość urządzenia na pewno jest na poziomie 0,01A (w zapamiętaniu i przestrzeganiu) ale interfejs ogranicza rozdzielczość do 0,1A.
Sprawdź na telefonie, choć na kompie powinno być podobnie. Wpisz wartość z częściami setnymi i daj potem od razu Save & Reset. Powinno Ci przyjąć bez ostrzeżenia.
Patryk

lukfud wrote: Sun Jul 25, 2021 12:20 pm Wydaje mi się, że przejście do konfiguracji nie powinno resetować licznika pobranej energii. Chcąc np. zmienić tylko sieć wifi zaczynamy od zera.
Ten temat "wałkujemy" już od piątku.
U jednych tego problemu nie ma, u innych występuje.
Każdy restart ( wył napięcia ), powoduje zerowanie wskazań:
viewtopic.php?p=100853#p100853
CZEKAMY NA POPRAWKĘ :roll:

Return to “ZAMEL mROW-02”