U mnie jest przecinek na telefonie, natomiast setnych wartości, nie można wpisać.
Może to zależy od wersji androida.
Ja mam android 10.
ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mROW-02 :)
-
Patryk
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
U mnie Andek 11.0 ale też układ klawiatury numerycznej przewiduje tylko kropkę a nie przecinek (ale to może kwestia ustawień regionalnych) a rozdzielczość jest co do 0,1 A i też pojawia się ostrzeżenie.
Na komputerze mamy inny element formularza, którym możemy incrementować lub decrementować zawartość co 0.1 (kropka, nie przecinek) a przy próbie wprowadzenia wartości o większej rozdzielczości też pojawia się komunikat weryfikujący dane formularza. Tak więc rozdzielczość jest 0,1A i chyba nie potrzeba większej?
Na komputerze mamy inny element formularza, którym możemy incrementować lub decrementować zawartość co 0.1 (kropka, nie przecinek) a przy próbie wprowadzenia wartości o większej rozdzielczości też pojawia się komunikat weryfikujący dane formularza. Tak więc rozdzielczość jest 0,1A i chyba nie potrzeba większej?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

Może to być też kwestia przeglądarki.
Na telefonie korzystam z firefoxa i nie mam podpowiedzi jak wyżej na screenie po wpisaniu wartości spoza zakresu, ale mam w tych polach z prawej strony strzałki, w górę i w dół, które to klikając zmieniają wartość pola o +/- 0.1A
Co do wysuwającej się klawiatury to już jest w gestii system. Ja mam Andka 11 i klawiatura wysuwa się z dostępnym przecinkiem i kropką.
Moim zdaniem dokładność w setnych A to by była lekka przesada
Na telefonie korzystam z firefoxa i nie mam podpowiedzi jak wyżej na screenie po wpisaniu wartości spoza zakresu, ale mam w tych polach z prawej strony strzałki, w górę i w dół, które to klikając zmieniają wartość pola o +/- 0.1A
Co do wysuwającej się klawiatury to już jest w gestii system. Ja mam Andka 11 i klawiatura wysuwa się z dostępnym przecinkiem i kropką.
Moim zdaniem dokładność w setnych A to by była lekka przesada
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Lucas
U mnie Android 10 i też klawiatura numeryczna pozwala tylko wprowadzić kropkę.Goral64 wrote: Sun Jul 25, 2021 11:50 am U mnie Andek 11.0 ale też układ klawiatury numerycznej przewiduje tylko kropkę a nie przecinek (ale to może kwestia ustawień regionalnych) a rozdzielczość jest co do 0,1 A i też pojawia się ostrzeżenie.
Być może rozdzielczość 0,1 jest jak najbardziej wystarczająca. Ja jednak celowo testowałem na ledach, które pobierają 15mA i dlatego wprowadziłem 0,01. Takie ograniczenie też działa, choć po zapisie nie jest wyświetlane w formularzu.
-
Goral64
No właśnie zastanawiam się jak, bo u mnie zarówno w telefonie jak i na kompie zawartość pola jest weryfikowana i nie pozwala wprowadzić wartości zawierającej setne miejsce po przecinku... Chyba, że wyjątkiem jest wartość mniejsza od 0,1 i tu sprawdzanie wartości działa słabo... trzeba to sprawdzić.Lucas wrote: Sun Jul 25, 2021 12:12 pm Ja jednak celowo testowałem na ledach, które pobierają 15mA i dlatego wprowadziłem 0,01. Takie ograniczenie też działa, choć po zapisie nie jest wyświetlane w formularzu.

-
lukfud
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 11 times
Wydaje mi się, że przejście do konfiguracji nie powinno resetować licznika pobranej energii. Chcąc np. zmienić tylko sieć wifi zaczynamy od zera.
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
https://smartnerzeczy.pl
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
https://smartnerzeczy.pl
-
Lucas
Ostrzeżenie przy wprowadzeniu np. 0,01 pojawia się w momencie gdy dasz Save. Wtedy w okienku masz informacje o najbliższych akceptowalnych wartościach np. 0,1.Goral64 wrote: Sun Jul 25, 2021 12:17 pmNo właśnie zastanawiam się jak, bo u mnie zarówno w telefonie jak i na kompie zawartość pola jest weryfikowana i nie pozwala wprowadzić wartości zawierającej setne miejsce po przecinku... Chyba, że wyjątkiem jest wartość mniejsza od 0,1 i tu sprawdzanie wartości działa słabo... trzeba to sprawdzić.Lucas wrote: Sun Jul 25, 2021 12:12 pm Ja jednak celowo testowałem na ledach, które pobierają 15mA i dlatego wprowadziłem 0,01. Takie ograniczenie też działa, choć po zapisie nie jest wyświetlane w formularzu.
Jeśli wprowadzisz 0,01 i dasz Save & Reset to wtedy ostrzenia, już nie ma. Konfig przyjmie taką wartość jako działającą.
-
Goral64
OK, sprawdziłem. U mnie to nie działa. Ani w telefonie ani na kompie normalnie nie można wprowadzić wartości z setnymi częściami A.Lucas wrote: Sun Jul 25, 2021 12:12 pm Ja jednak celowo testowałem na ledach, które pobierają 15mA i dlatego wprowadziłem 0,01. Takie ograniczenie też działa, choć po zapisie nie jest wyświetlane w formularzu.
Ale na kompie korzystając z możliwości przeglądarki przesłałem wartość 0.01 do urządzenia, która została ona zapisana i po restarcie wyłączyła mi pasek LED, którego pobór prądu wynosił 0,058A. Czyli rozdzielczość urządzenia na pewno jest na poziomie 0,01A (w zapamiętaniu i przestrzeganiu) ale interfejs ogranicza rozdzielczość do 0,1A.
Faktycznie... niespodziankaLucas wrote: Sun Jul 25, 2021 12:24 pm Jeśli wprowadzisz 0,01 i dasz Save & Reset to wtedy ostrzenia, już nie ma. Konfig przyjmie taką wartość jako działającą.

-
Lucas
Sprawdź na telefonie, choć na kompie powinno być podobnie. Wpisz wartość z częściami setnymi i daj potem od razu Save & Reset. Powinno Ci przyjąć bez ostrzeżenia.Goral64 wrote: Sun Jul 25, 2021 12:30 pmOK, sprawdziłem. U mnie to nie działa. Ani w telefonie ani na kompie normalnie nie można wprowadzić wartości z setnymi częściami A.Lucas wrote: Sun Jul 25, 2021 12:12 pm Ja jednak celowo testowałem na ledach, które pobierają 15mA i dlatego wprowadziłem 0,01. Takie ograniczenie też działa, choć po zapisie nie jest wyświetlane w formularzu.
Ale na kompie korzystając z możliwości przeglądarki przesłałem wartość 0.01 do urządzenia, która została ona zapisana i po restarcie wyłączyła mi pasek LED, którego pobór prądu wynosił 0,058A. Czyli rozdzielczość urządzenia na pewno jest na poziomie 0,01A (w zapamiętaniu i przestrzeganiu) ale interfejs ogranicza rozdzielczość do 0,1A.
-
Patryk
Ten temat "wałkujemy" już od piątku.lukfud wrote: Sun Jul 25, 2021 12:20 pm Wydaje mi się, że przejście do konfiguracji nie powinno resetować licznika pobranej energii. Chcąc np. zmienić tylko sieć wifi zaczynamy od zera.
U jednych tego problemu nie ma, u innych występuje.
Każdy restart ( wył napięcia ), powoduje zerowanie wskazań:
viewtopic.php?p=100853#p100853
CZEKAMY NA POPRAWKĘ