ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mROW-02 :)
-
PuteR
Na chwilę dziś przysiadłem do tego maleństwa i sprawdziłem jak u mnie wyglądają błędy które zauważyliście.
Więc tak mam moduł z numerem 11 i softem 2.8.12.
Zmiany nazw w cloudzie czy też usuwanie modułów nie wpływa na resetowanie wskazań, jednak już utrata zasilania zeruje licznik. Co do zabezpieczenia to jak ustawię ograniczenie na 0,1A to u mnie rozłącza przekaźnik i w aplikacji pojawia się stosowana ikona. Ponowne włączenie możliwe po zatwierdzeniu (tu informacja wyświetla się w języku angielskim).
Gdy przekaźniki są rozłączone to też jakiś minimalny pobór prądu pokazuje.
Mam własnego clouda, a z aplikacja korzystam w systemie IOS. Do testów wracam jutro
Więc tak mam moduł z numerem 11 i softem 2.8.12.
Zmiany nazw w cloudzie czy też usuwanie modułów nie wpływa na resetowanie wskazań, jednak już utrata zasilania zeruje licznik. Co do zabezpieczenia to jak ustawię ograniczenie na 0,1A to u mnie rozłącza przekaźnik i w aplikacji pojawia się stosowana ikona. Ponowne włączenie możliwe po zatwierdzeniu (tu informacja wyświetla się w języku angielskim).
Gdy przekaźniki są rozłączone to też jakiś minimalny pobór prądu pokazuje.
Mam własnego clouda, a z aplikacja korzystam w systemie IOS. Do testów wracam jutro
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Wszystkie moduły są jednakowe. Mają ten sam HW jaki SW. Co do wskazań minimalnych wartości przy wyłączonych przekaźnikach to przyjmijmy, że jest to błąd zera. Postaramy się by te wartości były wyświetlane jako 0.Lucas wrote: Sun Jul 25, 2021 8:02 pmJaki masz nr modułu, korzystasz z clouda publicznego?Gang wrote: Sun Jul 25, 2021 7:52 pm Testy:
Zmiana nazwy zarówno jako włącznik czy jako licznik, zmiana lokalizacji, dodanie komentarza, zmiana ikon (również na niestandardowe>> nie powoduję u mnie restartu licznika.
ver 2.8.14
Może @miroph napisze, czy wszystkie wewnętrznie są takie. Może od pewnego numeru były jakieś zmiany.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
No to chyba niezbyt dobra wiadomość, bo jakby choć minimalnie się różniły, łatwiej byłoby szukać przyczyny, dlaczego u jednych działa, a u innych nie. Co do FW to moduły mają różna, od 2.8.11, przez 2.8.12 do 2.8.14.
Ale mierniki będą tę drobnicę tak czy tak rejestrowały?miroph wrote: Mon Jul 26, 2021 4:22 am Co do wskazań minimalnych wartości przy wyłączonych przekaźnikach to przyjmijmy, że jest to błąd zera. Postaramy się by te wartości były wyświetlane jako 0.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
Gang
Ja chyba rozwiązałem zagadkę...
Jednym się moduły restartują prawie od wszystkiego, innym prawie wcale, innym wcale
To na bank musi być kwestia chipów w szczepionkach, coś czuję, że tym co działają to nic nie przyjmowali po prostu.
Jednym się moduły restartują prawie od wszystkiego, innym prawie wcale, innym wcale
To na bank musi być kwestia chipów w szczepionkach, coś czuję, że tym co działają to nic nie przyjmowali po prostu.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
Gang wrote: Mon Jul 26, 2021 6:46 am Ja chyba rozwiązałem zagadkę...
U mnie działa a jestem dawno po przyjęciu chipa
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Coś w tym jest. Od rana próbuję wywołać ten efekt u siebie i nic.lesny8 wrote: Mon Jul 26, 2021 6:51 amGang wrote: Mon Jul 26, 2021 6:46 am Ja chyba rozwiązałem zagadkę...
To na bank musi być kwestia chipów w szczepionkach, coś czuję, że tym co działają to nic nie przyjmowali po prostu.![]()
![]()
![]()
U mnie działa a jestem dawno po przyjęciu chipawięc Twoja teza daje w łeb
![]()
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27
-
Gang
No to któraś nie szkodzi, u mnie J&J i tragedii nie ma, ale coś tam sieje bo jeden restart miałem.lesny8 wrote: Mon Jul 26, 2021 6:51 amGang wrote: Mon Jul 26, 2021 6:46 am Ja chyba rozwiązałem zagadkę...
To na bank musi być kwestia chipów w szczepionkach, coś czuję, że tym co działają to nic nie przyjmowali po prostu.![]()
![]()
![]()
U mnie działa a jestem dawno po przyjęciu chipawięc Twoja teza daje w łeb
![]()
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
Lucas
U mnie sytuacja wygląda wprost odwrotnieGang wrote: Mon Jul 26, 2021 6:46 am Ja chyba rozwiązałem zagadkę...
-
m4rlb0r0
Hej, czy ktoś podłączał mROW'a do lokalnego MQTT ?
Interesuje mnie kwestia stabilności połączenia. Połączenie jest stabilne czy zrywane raz na jakiś czas ?
Interesuje mnie kwestia stabilności połączenia. Połączenie jest stabilne czy zrywane raz na jakiś czas ?
• Z-WAVE: FIBARO | Danfoss | D-Link • ZigBee: Ikea | Sonoff | Aqara
• LAN/WIFI: Amazon | Google | Xiaomi | Supla | Sonoff | Gosund | Raspberry | Dreame | Unifi
• IR: Broadlink • RF: Sonoff
• LAN/WIFI: Amazon | Google | Xiaomi | Supla | Sonoff | Gosund | Raspberry | Dreame | Unifi
• IR: Broadlink • RF: Sonoff