ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mROW-02 :)

lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Na odwrocie mROW powinieneś mieć nalepkę
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
PuteR

Na chwilę dziś przysiadłem do tego maleństwa i sprawdziłem jak u mnie wyglądają błędy które zauważyliście.

Więc tak mam moduł z numerem 11 i softem 2.8.12.
Zmiany nazw w cloudzie czy też usuwanie modułów nie wpływa na resetowanie wskazań, jednak już utrata zasilania zeruje licznik. Co do zabezpieczenia to jak ustawię ograniczenie na 0,1A to u mnie rozłącza przekaźnik i w aplikacji pojawia się stosowana ikona. Ponowne włączenie możliwe po zatwierdzeniu (tu informacja wyświetla się w języku angielskim).
Gdy przekaźniki są rozłączone to też jakiś minimalny pobór prądu pokazuje.

Mam własnego clouda, a z aplikacja korzystam w systemie IOS. Do testów wracam jutro :)
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Lucas wrote: Sun Jul 25, 2021 8:02 pm
Gang wrote: Sun Jul 25, 2021 7:52 pm Testy:
Zmiana nazwy zarówno jako włącznik czy jako licznik, zmiana lokalizacji, dodanie komentarza, zmiana ikon (również na niestandardowe>> nie powoduję u mnie restartu licznika.
ver 2.8.14
Jaki masz nr modułu, korzystasz z clouda publicznego?

Może @miroph napisze, czy wszystkie wewnętrznie są takie. Może od pewnego numeru były jakieś zmiany.
Wszystkie moduły są jednakowe. Mają ten sam HW jaki SW. Co do wskazań minimalnych wartości przy wyłączonych przekaźnikach to przyjmijmy, że jest to błąd zera. Postaramy się by te wartości były wyświetlane jako 0.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

miroph wrote: Mon Jul 26, 2021 4:22 am Wszystkie moduły są jednakowe. Mają ten sam HW jaki SW.
No to chyba niezbyt dobra wiadomość, bo jakby choć minimalnie się różniły, łatwiej byłoby szukać przyczyny, dlaczego u jednych działa, a u innych nie. Co do FW to moduły mają różna, od 2.8.11, przez 2.8.12 do 2.8.14.
miroph wrote: Mon Jul 26, 2021 4:22 am Co do wskazań minimalnych wartości przy wyłączonych przekaźnikach to przyjmijmy, że jest to błąd zera. Postaramy się by te wartości były wyświetlane jako 0.
Ale mierniki będą tę drobnicę tak czy tak rejestrowały?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
Gang

Ja chyba rozwiązałem zagadkę...
Jednym się moduły restartują prawie od wszystkiego, innym prawie wcale, innym wcale

To na bank musi być kwestia chipów w szczepionkach, coś czuję, że tym co działają to nic nie przyjmowali po prostu.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Gang wrote: Mon Jul 26, 2021 6:46 am Ja chyba rozwiązałem zagadkę...
Jednym się moduły restartują prawie od wszystkiego, innym prawie wcale, innym wcale

To na bank musi być kwestia chipów w szczepionkach, coś czuję, że tym co działają to nic nie przyjmowali po prostu.
:lol: :lol: :lol:
U mnie działa a jestem dawno po przyjęciu chipa 8-) więc Twoja teza daje w łeb :mrgreen:
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

lesny8 wrote: Mon Jul 26, 2021 6:51 am

U mnie działa a jestem dawno po przyjęciu chipa 8-) więc Twoja teza daje w łeb :mrgreen:
Coś w tym jest. Od rana próbuję wywołać ten efekt u siebie i nic.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Gang

lesny8 wrote: Mon Jul 26, 2021 6:51 am

No to któraś nie szkodzi, u mnie J&J i tragedii nie ma, ale coś tam sieje bo jeden restart miałem. :mrgreen:
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
Lucas

U mnie sytuacja wygląda wprost odwrotnie ;)
m4rlb0r0

Hej, czy ktoś podłączał mROW'a do lokalnego MQTT ?

Interesuje mnie kwestia stabilności połączenia. Połączenie jest stabilne czy zrywane raz na jakiś czas ?
Z-WAVE: FIBARO | Danfoss | D-Link • ZigBee: Ikea | Sonoff | Aqara
LAN/WIFI: Amazon | Google | Xiaomi | Supla | Sonoff | Gosund | Raspberry | Dreame | Unifi
IR: Broadlink • RF: Sonoff

Return to “ZAMEL mROW-02”