bicker wrote: Wed Jun 14, 2017 4:10 am
zauważyłem, że lampa miga w momencie otwierania, jak już jest otwarta to nie miga więc to by była sygnalizacja pracy bramy...
(....)
może ktoś ma jakieś inne pomysły albo doświadczenia, (niestety w moich siłownikach niema krańcówek FAAC 414)
Najprawdopodobniej ta lampa miga w czasie otwierania i w czasie zamykania , moim zdaniem sygnalizacja otwartej bramy powinna być jak najbardziej jednoznaczna , czyli jeżeli brama jest otwarta ma to być sygnalizowane w aplikacji aż do momentu zamknięcia , tym bardziej że mamy możliwość sterowania nią zdalne . Ja bardzo często otwieram bramę lub furtkę listonoszowi , lub kurierowi i nie chciał bym sytuacji że brama zostanie otwarta na kilka godzin jak mnie nie ma. Przy bramie skrzydłowej i jeszcze mocno ażurowej zamontowanie kontaktronu jest utrudnione , ale można na słupku bliżej sterownika zamontować czujnik odbiciowy np taki
https://www.aliexpress.com/item/E18-D80 ... 71707.html?
Montujesz na słupku , a otwierające się skrzydło spowoduje zmianę stanu na wyjściu czujnika . Podłączałem taki do sonofa z softem od ZIBIEGO i działało bardzo dobrze