Niestety po aktualizacji do 2.8.21 mój SRW-03 zaczął mieć problemy takie same jak mROW-02.
Wcześniej na 2.8.0 tego nie było.
Teraz czas połączenia resetuje się co 5 minut. Przy próbie wejścia w (i) pojawia się okno, ale cały czas kręci i pokazuje informacje sporadycznie. Moduł traci wówczas połączenie z cloudem i staje się niedostępny.
Tak samo przy próbie wykonania jakiejkolwiek akcji z poziomu aplikacji moduł robi się na moment niedostępny.
Dzisiaj nie wykonał się rano harmonogram, musiałem odłączyć go od zasilania i wykonać ręcznie.
SRW-03 problem.
-
Ok, udostępnię Ci downgrade do 2.8.0. O tyle jest to ciekawe, że w obu wersjach jest to samo SDK espressifa. Wyślij mi na priva adres email konta gdzie jest podłączony SRW-03.
Co do mini. Dasz radę się wpiąć tam w złącze programowalne? Podesłałbym Ci firmware z dubuglogiem. Być może powie nam coś więcej patrząc na dane lecące po uarcie.
Co do mini. Dasz radę się wpiąć tam w złącze programowalne? Podesłałbym Ci firmware z dubuglogiem. Być może powie nam coś więcej patrząc na dane lecące po uarcie.
-
Dam radę wpiąć się w złącze, ale będę mógł to zrobić dopiero w weekend, bo dziś wyjeżdżam w południe i wracam dopiero w sobotę.pzygmunt wrote: ↑Wed Aug 04, 2021 7:31 am Ok, udostępnię Ci downgrade do 2.8.0. O tyle jest to ciekawe, że w obu wersjach jest to samo SDK espressifa. Wyślij mi na priva adres email konta gdzie jest podłączony SRW-03.
Adres już wysyłam.
-
Downgrade udostępniony. Daj znać jak będziesz dostępny to spróbujemy ustalić co się dzieje z 2.8.20 w Twojej sieci.
Spróbujemy najpierw z oprogramowaniem z oficjalnego repo dla np. NodeMCU lub Webmos-a. Jak tam będzie tak samo się sypać to będziemy na tym debugować. Będzie łatwiej się do tego podłączyć.
Spróbujemy najpierw z oprogramowaniem z oficjalnego repo dla np. NodeMCU lub Webmos-a. Jak tam będzie tak samo się sypać to będziemy na tym debugować. Będzie łatwiej się do tego podłączyć.
-
Przemku, nie pobiera mi downgrade'u do 2pzygmunt wrote: ↑Wed Aug 04, 2021 8:12 am Downgrade udostępniony. Daj znać jak będziesz dostępny to spróbujemy ustalić co się dzieje z 2.8.20 w Twojej sieci.
8.0. Cały czas mam 2.8.21. Chciałem zrobić teraz, bo potem będę mógł najwcześniej w sobotę.
-
Na mikrotiku, nie wiemy jeszcze dlaczego, mROW, a teraz SRW z najnowszym firmware, jest rozłączany co połowę czasu dzierżawy. @lukfud do tego doszedł. Domyslnie czas dzierżawy dla DHCP w MT jest ustawiony na 10min. Ja mam ustawione 3dni, ale nie ma reguły, bo u mnie i tak nie zrywa po 1,5dnia, dziwne
@Lucas wydłuż sobue czas dzierżawy i zobacz czy się potwierdzi.
@Lucas wydłuż sobue czas dzierżawy i zobacz czy się potwierdzi.
SOP 2023
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Potrzebuje u kogoś uruchomić testowy firmware tak aby ktoś podesłał mi logi z uart-a.
-
Już to raz przerabiałem, ale tu Ci nie pomogę, bo u mnie nie rozłącza minirowka.
Last edited by Goral64 on Wed Aug 04, 2021 11:45 am, edited 1 time in total.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025