pzygmunt wrote: Thu Aug 12, 2021 7:43 am
Ok czyli tak jak u @lesny8.
Dziwne, że 2.8.0 u Ciebie działało z uwagi na to, że tam jest też SKD3.0.4. Chyba, że dziennie zawieruszyło się tam 3.0.0. Muszę sprawdzić jaka tam jest wersja. Downgrade jest dostępny.
Widzisz, od kiedy zgłaszałem problemy z SRW-03, że bardzo często stan rolet rozjeżdża się i w aplikacji przynajmniej jeden kanał z SRW-03 był niezgodny z rzeczywistością i udostępniłeś mi 2.8.0, to problem ze stanem rolet ustąpił i nie zauważałem żadnych problemów od tej pory. Zresztą na SRW-03 wykonuje mi się harmonogram dwa razy dziennie i praktycznie nie mam potrzeby nic więcej na nim robić.
Od chwili, gdy wgrałem 2.8.21 to moduł zaczął zachowywać się na tyle niestabilnie, że nawet harmonogram poranny i wieczorny nie chciał się uruchamiać, a przy próbie kontroli z aplikacji potrafił się natychmiastowo zawieszać i być niedostępny. Zresztą wczoraj zauważyłem również problemy ze sterowaniem mROW-02 z poziomu clouda.
Zrobiłem downgrade do 2.8.0 na SRW-03 i zacząłem obserwować przed chwilą. Czas pracy nie zrywa, ale połączenie z cloudem jest zrywane regularnie co 5 minut (przy moim czasie dzierżawy ustawionej na 10). W momencie zerwania połączenia moduł dosłownie na krótką chwilę jest niedostępny (nie tak długo jak przy 2.8.21), ale nie ma żadnych problemów z jego sterowalnością. Możliwe, że przy 2.8.0 mogłem nie zauważyć tych rozłączeń z cloudem, bo nie śledzę w aplikacji cały czas jego stanu.