Witam.
Chcę podłączyć sterownik SBW-02 do domofonu hikvision DS-KIS703-P a konkretnie to chyba tylko do elektrozaczepu w furtce obsługiwanej przez ten domofon. Hikvision niestety nie ma integracji z google home i nie mam też podglądu stanu z kontaktronu.
Poniżej stan obecny, a dalej stan jak chcę to podpiąć.
Dodam jeszcze że elektrozaczep nie jest dodatkowo zasilany jak na schemacie (rys. 4) a jest podłączony tylko bezpośrednio do stacji bramowej (jak na moim rysunku) i działa.
Proszę o pomoc czy takie podłączenie będzie OK i czy bezpośrednie podłączenie zasilania do elektrozaczepu nie zaszkodzi domofonowi?
domofon hikvision DS-KIS703-P + SBW-02 podłączenie
-
kixzola
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Podłącz jak na poniższym schemacie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
kixzola
Dzieki za szybką odpowiedź. Jutro przyjdzie sterownik, podłączę i dam znać czy działa.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Nie ma za co. Tu masz czytelniejszy schemat. Nie odłączaj żadnych obecnie podłączonych przewodów, tylko dołącz te z SBW-02 zgodnie ze schematem.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
kixzola
Wszystko wygląda jasno i czytelnie. Mam jeszcze 5 wolnych przewodow do furtki więc będę mógł umieścić moduł w skrzynce gdzie jest lepszy zasięg wifi. Okolo 5-7 metrow przewodu sterowniczego nie powinno chyba sprawić problemu?
-
kixzola
Podłączone, działa, żadnych problemów.
Jeszcze raz dzieki za pomoc.
Jeszcze raz dzieki za pomoc.
-
mdi87
Jest możliwe żeby rygiel był jako stan otwarcia ?