domofon hikvision DS-KIS703-P + SBW-02 podłączenie

kixzola
Posts: 4
Joined: Mon Aug 16, 2021 3:54 pm

Post

Witam.

Chcę podłączyć sterownik SBW-02 do domofonu hikvision DS-KIS703-P a konkretnie to chyba tylko do elektrozaczepu w furtce obsługiwanej przez ten domofon. Hikvision niestety nie ma integracji z google home i nie mam też podglądu stanu z kontaktronu.
Poniżej stan obecny, a dalej stan jak chcę to podpiąć.
Dodam jeszcze że elektrozaczep nie jest dodatkowo zasilany jak na schemacie (rys. 4) a jest podłączony tylko bezpośrednio do stacji bramowej (jak na moim rysunku) i działa.
Proszę o pomoc czy takie podłączenie będzie OK i czy bezpośrednie podłączenie zasilania do elektrozaczepu nie zaszkodzi domofonowi?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4116
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Podłącz jak na poniższym schemacie.
DS-KIS703-P---SBW-02.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
kixzola
Posts: 4
Joined: Mon Aug 16, 2021 3:54 pm

Post

Dzieki za szybką odpowiedź. Jutro przyjdzie sterownik, podłączę i dam znać czy działa.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4116
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Nie ma za co. Tu masz czytelniejszy schemat. Nie odłączaj żadnych obecnie podłączonych przewodów, tylko dołącz te z SBW-02 zgodnie ze schematem.
DS-KIS703-P---SBW-02-2.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
kixzola
Posts: 4
Joined: Mon Aug 16, 2021 3:54 pm

Post

Wszystko wygląda jasno i czytelnie. Mam jeszcze 5 wolnych przewodow do furtki więc będę mógł umieścić moduł w skrzynce gdzie jest lepszy zasięg wifi. Okolo 5-7 metrow przewodu sterowniczego nie powinno chyba sprawić problemu?
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4116
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Nie powinno.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
kixzola
Posts: 4
Joined: Mon Aug 16, 2021 3:54 pm

Post

Podłączone, działa, żadnych problemów.
Jeszcze raz dzieki za pomoc.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4116
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Nie ma za co. Aby się ROW-02 sprawował cały czas idealnie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Jest możliwe żeby rygiel był jako stan otwarcia ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18604
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Nie. Zastosuj kontaktron.

Return to “ZAMEL SBW-02”