Jak podłączyć do Beninca core 6b

tomaszrz

Dziękuję Panowie. Połączenie 2 i 4 rozwiązało wszystkie problemy. Musze tylko pamiętać żeby to zdjąć jak zapragne lampki😀. Pozdrawiam
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jak „zapragniesz lampki” to podłącz ją pod 1 i 3. Resztę zostaw jak jest. Wszystko razem powinno działać.

Jeśli jesteś zadowolony , polecaj nas znajomym :)
SUPLA.... Nareszcie w domu.
arkadiusz285

Witam, dziś podłączyłem do bennica bull 5 bramy przesuwnej Sterownik SBW-01, według schematu, mam zamontowanego koguta ( lampe ostrzegawcza) ale nie był on podpięty pod pierwsze dwa styki SCA i drugi obok niego wiec zrobiłem zworke z 2 styku od lewej do 4 styku od lewej tak jak na schemacie, problem w tym ze nie pokazuje czy brama jest otwarta czy zamknięta, tak to działa normalnie. Czy jakiś inny sposób podłączenia jest możliwy ???
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
arkadiusz285

Poprzednie zdjęcie przez przypadek mi się dodało…
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

A lampa świeci?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
arkadiusz285

Jaka lampa ?? Mam tylko koguta żółtego który mruga, żadnej lampy nie mam
arkadiusz285

Podłączyłem tak jak na schemacie bez podłączonej żarówki… a do czego ta żarówka ???
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

arkadiusz285 wrote: Tue Feb 15, 2022 4:00 pm Jaka lampa ?? Mam tylko koguta żółtego który mruga, żadnej lampy nie mam
Taka lampa ;)

https://www.google.com/search?q=lampa+o ... wcza+d&aqs
arkadiusz285

No takiego koguta to mam ale nie jest podłączony pod wejście SCA, to jeśli jest ta lampa to podłączyć z tym schematem ???
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

To jeśli nie masz pod wyjście SCA podłączonego koguta to musisz zrobić mostek (ale taki elektryczny, nie drewniany do kurnika :lol: ) z kawałka przewodu który łączy drugi zacisk od lewej z czwartym zaciskiem od lewej. Tak jak to jest narysowane zielonym kolorem na schematach, które wklejasz do postu.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “ZAMEL SBW-02”