Supla Pushover x4 cd
-
nadrop79
Witam. Czy macie może jakiś schemat do tego projektu wysyłania powiadomień przy przekroczeniu napięcia . Na którym pinie odbywa się pomiar napięcia. Czy potrzebny jest jakiś dzielnik napięcia. Pozdrawiam
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Witam. Mam pytanko czy masz może jeszcze ten soft który miał 4 powiadomienia bez opcji włącznika. Ewentualnie 4 powiadomienia i 4 linki bezpośrednie ale nadal bez opcji włączenia, czyli cały czas aktywny bez opcji włącz wyłącz. Drugie pytanie czy dało by się zrobić tak aby w soft miał 4 różne powiadomienia - chodzi mi o dodanie opcji wpisania treści powiadomień. Z góry dziękuje.piomar2 wrote: Wed Jan 29, 2020 4:31 pm Witajcie!
To jest kontynuacją viewtopic.php?f=8&t=2601&p=40970&hilit=Pushover.#p40970.
Udało mi się (posiłkując się kodem elmaya - pozdrowienia!) przygotować program do obsługi powiadomień Pushover z poziomu
supli i przycisków (kontaktronów, krańcówek itp.). Za pomocą 4 wejść D1, D2, D6 i D7 Wemosa mini, do których przyporządkowałem 4 różne sygnały dźwiękowe:bike, alien, bugle i siren. Sygnały wywołuje się zwierając wejścia do masy. Po wgraniu programu resetujemy wemosa i zaczyna on rozgłaszać swoją sieć wifi "Supla_Push". Łączymy się z nią i pod adresem 192.168.4.1 ukazuje się nam menu konfiguracyjne. Musimy je dokładnie wypełnić nazwą ssid swojej wifi, hasłem do wifi, swoją lokalizacją w supli i hasłem do niej, swoją nazwę do clouda, następnie wpisujemy userkey i apitoken uzyskany po zarejestrowaniu się pod tym linkiem "https://pushover.net". Darmowo możemy używać "userkey i apitoken" przez 7 dni. Następnie (jak chcemy używać) musimy uiścić opłatę 5 dolców. Ta opłata jest jednorazowa i do "końca życia".
Następnie moduł rozłączy się i musimy przejść do clouda supli (resetujmy moduł) i włączmy rejestrację w cloudzie. Po pojawieniu się modułu wchodzimy do środka i tam 4 urządzenia ustawiamy na "Otwieranie furtki" na 0,5 sek. Zapisujemy i gotowe. Wciskając "Otwórz" wysyłamy powiadomienie na telefon.
Powiadomień używam od maja 2019 roku i jestem bardzo zadowolony. Działa niezawodnie i błyskawicznie.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
emg
Kolega piomar2 ostatni post napisał ponad rok temu, nie wiem czy tu zagląda jeszcze
........._____.........______........______.........
supla: zamel x15, shelly x 16, wemos x4, sonoff
konkurencja: blebox, tuya, nuki
supla: zamel x15, shelly x 16, wemos x4, sonoff
konkurencja: blebox, tuya, nuki
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Zagląda i służy pomocą. Już wszystko mam o co prosiłem jeszcze raz wielkie dziękuje.emg wrote: Mon Oct 11, 2021 1:39 pm Kolega piomar2 ostatni post napisał ponad rok temu, nie wiem czy tu zagląda jeszcze
https://pietras-81.aqi.eco/
-
mlynekg
Witam serdecznie
Panowie mam problem z kompilacją gdzie znaleźć taką bibliotekę : #include <ESPEFC.h> // modification of ESP8266HTTPUpdateServer that includes erases flash and wifi credentials
Pozdrawiam
Panowie mam problem z kompilacją gdzie znaleźć taką bibliotekę : #include <ESPEFC.h> // modification of ESP8266HTTPUpdateServer that includes erases flash and wifi credentials
Pozdrawiam
-
adamkody
Witam, próbował ktoś z poziomu urządzenia wyzwolić własne zapisane dzwięki (Custom Sounds), generalnie interesują mnie dwa własne i jeden standardowy. Z góry dziękuje za pomoc ewentualnie wskazówki.
-
adamkody
W ten sposób wybieram dzwięki z poziomu aplikacji pushover te jakby przez nią narzucone, mnie interesuje zaimplementowanie do softu możliwości wyboru dźwięku własnego.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
adamkody
//------------void loop--------------
void loop() {
//-----------------------------------
if (digitalRead(4)==LOW){
pinMode(2,HIGH);
dl=5; //dlugosc sounda tu siren
pushover("GPIO 4",1,"siren");
pinMode(2,LOW);
Serial.println("GPIO 4 LOW");
}