Witam,
Słowo "jeżeli" jest tu kluczowe
Mam poczciwy siłownik ZWS 12, on niestety nie rejestruje ilości obrotów silnika. ma swoje lata (trzy).
Stąd moja uwaga o opcji analogicznej, jak rolety na SWR-01 kalibracji. To samo zresztą tyczy się markiz AMZ solar ( 3 letnie).
Na ten moment dostaję zarówno w markizach jak i siłownikach informację o skrajnych położeniach 100% lub 0%. W każdym innym położeniu w tym miejscu wyświetla się komunikat kalibracja.
W sytuacji kiedy okno jest tylko uchylone i nie ma ryzyka, że deszcz napada do domu - zdalnie tego nie będę wiedzieć , więc na wszelki wypadek zamknę okna.
Pozdrawiam
Jacek
Fakro - zaproszenie do testów bramki
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by jacekc on Tue Jan 26, 2021 7:36 am, edited 1 time in total.
-
Mam u siebie również ZWS12 i ten siłownik zwraca informacje o pozycji. Może coś trzeba w nim więcej ustawić. Zgłoszę temat do Fakro. Może coś więcej będą mogli powiedzieć w tym temacie.
-
OK.
Porozmawiam z Tomkiem. Ponoć kwestia oprogramowania.
Dzięki.
Porozmawiam z Tomkiem. Ponoć kwestia oprogramowania.
Dzięki.
-
Cześć,
Kiedy możemy spodziewać się możliwości pozyskania takiej bramki ?
Kiedy możemy spodziewać się możliwości pozyskania takiej bramki ?
-
Zgłoś się do Fakro (@abcautomaty) to może jeszcze załapiesz się na jakąś wersję testową.
-
Cześć.
Jestem zainteresowany testem bramki. Chciałbym "spiąć" kompletów okno/roleta (okno i roleta sterowane Fakro Z-Wave) z centralką Tahoma Somfy Z-Wave (7 żaluzji fasadowych od Selta). W kolejce czeka rozwiązanie sterowania oświetleniem (próby zbudowania na bazie BleBox - WiFi, trochę słabo wychodzi).
Pozdrawiam,
R
Jestem zainteresowany testem bramki. Chciałbym "spiąć" kompletów okno/roleta (okno i roleta sterowane Fakro Z-Wave) z centralką Tahoma Somfy Z-Wave (7 żaluzji fasadowych od Selta). W kolejce czeka rozwiązanie sterowania oświetleniem (próby zbudowania na bazie BleBox - WiFi, trochę słabo wychodzi).
Pozdrawiam,
R
-
Cześć
Jak to miałoby być spięte? Tahoma o ile mi wiadomo nie "wpuści" nas po Z-Wave. Możesz przybliżyć trochę koncepcję tej współpracy?
Jak to miałoby być spięte? Tahoma o ile mi wiadomo nie "wpuści" nas po Z-Wave. Możesz przybliżyć trochę koncepcję tej współpracy?
-
Coś cisza zaległa w temacie....? Jakieś postępy? prototypy przeszły testy ? Wejdą do produkcji i sprzedaży ?
-
Też podbijam temat. Kiedy bramka wejdzie do sprzedaży?