Problem z instalacją srw 01

Sterownik rolet
Raqn

Proszę. Rejestracja urzadzeń na Supla Cloud aktywna.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Patryk

Podajesz na pewno nazwę sieci 2,4GHz ???
https://youtu.be/giHQBJob0v4
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Sprawdź czy nazwa sieci jaką wpisujesz jest w ogóle w zasięgu tego SRW.
Małe i duże litery mają znaczenie. Sprawdź czy gdzieś na końcu lub początku nie wcisnęła się spacja.
Sprawdź czy ten router nie ma przypadkiem limitu urządzeń.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Raqn

Nazwa sieci jest poprawna (sprawdzalem to już wiele razy, spacje, znaki, duze litery) i na pewno jest w zasiegu gdyż jest 4 m od routera( inne są dalej i działają). Nazwa sieci na pewno 2.4Ghz, osobna jest dla 5Ghz. Limitu nie ma (wyłączałem nawet inne urzadzenia aby to sprawdzić, próbowałem połączyć z innym routerem ale efekt był ten sam). Może da się jakoś sterownik zresetować? A może jest uszkodzony? W sumie z przcisków działa normalnie.
pzygmunt

Utwórz hotspota w telefonie i spróbuj do niego się tym SRW podłączyć.
MadOnion78

Czy Twój tel. Ma.opcje hotspot? Jeśli tak udostępnij sieć tak żeby moduł mógł skorzystać z udostępnionego połączenia - wówczas będzie wiadomo czy problem jest po stronie routera czy z modułem.

Ps. Ooo masz zaś się spóźniłem :mrgreen:
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
QLQ

Ja miałem problem gdyb5Ghz wifi chodziło- nie mogłem wtedy sparować Varilight'a. Dopiero po wyłączeniu na routerze 5Ghz poszło. Tu może być problem
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
Raqn

Utworzyłem hot spot na tel. Przepisalem nazwę sieci oraz hasło na laptopie do sterownika. Zapisałem ustawienia. I przycisk Config przez 1 sek. Dioda mruga powoli i dalej nie widzi stetownika. Tak jak pisałem wcześniej próbowałem go połączyć z innym routerem który mam w domu a mam dwa i ten sam objaw.
QLQ wrote: Sun Oct 31, 2021 9:23 pm Ja miałem problem gdyb5Ghz wifi chodziło- nie mogłem wtedy sparować Varilight'a. Dopiero po wyłączeniu na routerze 5Ghz poszło. Tu może być problem
Cztery inne sterowniki sparowały się bez problemu.
pzygmunt

Podczas gdy próbuje się łączyć z hotspotem przełącz go w tryb konfiguracji i sprawdź co jest w nagłówku na 192.168.4.1 (wrzuć screen)
Raqn

Utworzyłem hot spot na tel żony. Dodałem urządzenie na moim tel przez aplikacje i się sparowało. Sterownik pojawił się w aplikacji i można sterować roletą. Sukces. Rozłączyłem hot spot. Wprowadziłem sterownik ponownie w tryb config i dodałem do routera i kolejny sukces, połączyło się. O co kaman? Musiało poleżeć jeden dzień? W każdym razie dziękuję Wam za pomoc, sam pewnie bym nie dał rady.

Return to “ZAMEL SRW-01”