Wyzwalacz Akcji / Action Trigger w GUI-Generic

krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Aby w weekend się wam nie nudziło dostajecie wsparcie AT. Zrealizowałem to w sposób jak najprostszy tak aby nie trzeba było nic w GUI się bawić. Nie można wyłączyć AT one po prostu zawsze są gdy skonfiguruje się jakikolwiek przycisk.

GUI-Generic wspiera dwa scenariusze:
1. Jak zostanie dodany przekaźnik i przycisk to automatycznie doda się AT powiązany z kanałem przekaźnika
2. Jak zostanie dodany tylko przycisk bez powiązania z przekaźnikiem to doda się automatycznie oddzielny kanał AT

Przy okazji zrobiłem dość istotną poprawkę która w końcu rozwiązuje od strony kodu dość upierdliwą rzecz czyli numerowanie od 0 a nie 1 jak to było do tej pory. Zwrócicie uwagę zwłaszcza w miejscach gdzie podaje się ilość czujników czy działa wszystko poprawnie.

https://gui-generic-builder.supla.io/

edit:
dobrze, że nie wiecie co można za ich pomocą zrobić :P
https://gui-generic-builder.supla.io/
User avatar
MadOnion78
Posts: 1064
Joined: Sun Nov 24, 2019 3:53 pm
Location: Głubczyce

Post

Dawaj, mów :mrgreen:

Byłem ciekaw jak to "zadziała" na dotykowym 😜 no i tak mocno średnio.
Last edited by MadOnion78 on Fri Nov 05, 2021 8:23 pm, edited 1 time in total.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
Albert
Posts: 583
Joined: Fri Jan 04, 2019 8:32 pm
Location: Chełm

Post

Dzisiaj jest 6 grudnia? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
User avatar
bulek68
Posts: 453
Joined: Thu Feb 08, 2018 6:51 pm
Location: Podkarpackie

Post

Tera się będzie droczył skubany! :twisted:
User avatar
MadOnion78
Posts: 1064
Joined: Sun Nov 24, 2019 3:53 pm
Location: Głubczyce

Post

bulek68 wrote: Fri Nov 05, 2021 8:28 pm Tera się będzie droczył skubany! :twisted:
Może od kawy tak ma 😜
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
User avatar
klimasstudio
Posts: 1133
Joined: Wed Aug 28, 2019 9:35 pm
Location: localhost

Post

Po prostu zasiał ziarenko i czas start niech wszyscy się bawią i szukają rozwiązań :D ciekawe kto pierwszy wpadnie na to co autor miał na myśli :mrgreen: :mrgreen:
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
User avatar
MadOnion78
Posts: 1064
Joined: Sun Nov 24, 2019 3:53 pm
Location: Głubczyce

Post

Drobna uwaga, Może nie do końca związana z samym AT.
Zrobiłem update na 2 modułach (oba włączniki światła), zrobiłem grupę z trzecim na którym mam jeszcze jakiś stary soft i z aplikacji:
- dwa moduły nie reagują na on/off a ten trzeci reaguje prawidłowo
- ale z poziomu Clouda wszystkie trzy działają poprawnie w grupie.

Sprawdziłem jeszcze raz i z poziomu cloud działa tylko "przełącz"
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
User avatar
klew
Posts: 8765
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

MadOnion78 wrote: Fri Nov 05, 2021 9:54 pm Drobna uwaga, Może nie do końca związana z samym AT.
Zrobiłem update na 2 modułach (oba włączniki światła), zrobiłem grupę z trzecim na którym mam jeszcze jakiś stary soft i z aplikacji:
- dwa moduły nie reagują na on/off a ten trzeci reaguje prawidłowo
- ale z poziomu Clouda wszystkie trzy działają poprawnie w grupie.

Sprawdziłem jeszcze raz i z poziomu cloud działa tylko "przełącz"
Mógłbyś trochę ten opis rozwinąć?
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
User avatar
MadOnion78
Posts: 1064
Joined: Sun Nov 24, 2019 3:53 pm
Location: Głubczyce

Post

Wykonałem up. Do wersji v4.3.0 - (dwa gniazdka sp111)
Utworzyłem z nich grupę.
Przyckiski wyłącz i włącz nie reagują ani z apki ani z clouda, jest tylko reakcja na "przełącz".
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
User avatar
PuteR
Posts: 1425
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

Czy po wygenerowaniu softu i aktualizacji modułu trzeba będzie usuwać go z cloud i ponownie dodawać ??

Return to “GUI Generic”