Mam do podłączenia u kolegi moduł SBW-02 do bramy ze sterownikiem WS 900 Elektromaten przy bramie segmentowej.
Robię według powyższej instrukcji i niestety nie działa. Jakby ta funkcja była nieczynna.
Pierwotnie były zrobione mostki: A (1 z 2), B (6 z 7), F (24 z 25), E (22 z 23), G (T2 z T3).
Zrobiłem mostek D na złączach 5 i 9.
Jest też przycisk trójfunkcyjny, otwieranie z samopodtrzymaniem (wystarczy jeden raz nacisnąć otwieranie i otwiera do końca) a zamykanie wymaga ciągłego trzymania wciśniętego przycisku "zamknij", jest też przycisk stop.
Zrobiłem na próbę mostek C na stykach 7 z 8 i również zaczęło zamykać się w samopodtrzymaniu ale sterownik SBW-02 nadal nie otwiera ani nie zamykał bramy więc posiłkując się tą instrukcją:
http://www.dopler.pl/media/static/do%20 ... rukcja.pdf
zrobiłem według rodzaju podłączenia nr 8 i podłączyłem pin 4 z pinem 16 i dalej do styków wykonawczych sterownika SBW-02.
Teraz działa otwieranie i zamykanie ale nie można zatrzymać jazdy po ponownym wciśnięciu przycisku w aplikacji (a według opisu sterownika bramy tak powinno to działać).
Nie byłby to problem ale po podłączeniu bariery podczerwieni gdy brama jest otwarta oraz przerwana wiązka podczerwieni i w aplikacji uruchomię zamykanie to brama wariuje i wypada z prowadnicy (jakby chciała się dalej otwierać zamiast zamykać).
Dodatkowo chciałbym podłączyć wykrywanie stanu bramy w aplikacji supla ale na razie chcę prawidłowo uruchomić sterowanie z aplikacji z zabezpieczeniem podczerwienią.
Co zmierzyć lub przełączyć aby wszystko prawidłowo i bezpiecznie działało?
pozdrawiam,
Grzegorz