U mnie działa.
1. Po aktualizacji przestaje działać przycisk. I trzeba zmieniać konfiguracje przycisku zaznaczając "Odwrócona logika".
Czy dało by się zachować kompatybilność wsteczną ?
2. W wersji oficjalnej będzie dostępna zmiany czasu kliknięcia ?
Wyzwalacz Akcji / Action Trigger w GUI-Generic
-
local
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
1. a dlaczego miałeś odznaczoną?local wrote: Tue Nov 09, 2021 6:38 pm U mnie działa.
1. Po aktualizacji przestaje działać przycisk. I trzeba zmieniać konfiguracje przycisku zaznaczając "Odwrócona logika".
Czy dało by się zachować kompatybilność wsteczną ?
2. W wersji oficjalnej będzie dostępna zmiany czasu kliknięcia ?
2. będzie
https://gui-generic-builder.supla.io/
Witam! Do próby zrobiłem b. prosty układ na wemosie z jednym przekaźnikiem i jednym przyciskiem. Działa poprawnie, ale trzeba dość dokładnie wykonywać odpowiednie komendy. Zdarzało się, że dość szybki dwuklik jest czytany jako przytrzymanie przycisku lub jednoklik. Trzeba się tego nauczyć i będzie dobrze.
-
local
W Shelly 1 od początku miałem tak ustawione i działało z kolejnymi aktualizacjami do teraz.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
bulek68
U mnie nie działa.
Generalnie zaczęły się dziać cuda.
Zaktalizowalem z updatera dwuetapowego jak ostatnio.
Pojawił się 1 wyzwalacz akcji.
Postanowiłem zmienić ustawienie przycisków , zmieniłem z opcji step by step na opcje nr 3 no i się wszystko poebalo wyzwalacz zniknął całkiem, klawisze lokalne nie działają a najgorsze że straciłem kontrole przez IP nie mogę się zalogować swoimi danymi ani tymi predefiniowanymi.
Jutro czeka mnie prucie puszki i walka z programatorem bo na dziś straciłem już wene
Postanowiłem zmienić ustawienie przycisków , zmieniłem z opcji step by step na opcje nr 3 no i się wszystko poebalo wyzwalacz zniknął całkiem, klawisze lokalne nie działają a najgorsze że straciłem kontrole przez IP nie mogę się zalogować swoimi danymi ani tymi predefiniowanymi.
Jutro czeka mnie prucie puszki i walka z programatorem bo na dziś straciłem już wene
Last edited by bulek68 on Tue Nov 09, 2021 10:32 pm, edited 1 time in total.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Testowanie "na produkcji" to niezbyt zdrowe podejściebulek68 wrote: Tue Nov 09, 2021 9:47 pm U mnie nie działa.
Jutro czeka mnie prucie puszki i walka z programatorem bo ma dziś straciłem już wene![]()
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Udało się znaleźć przyczynę tego problemu (brawa dla @lukfudMadOnion78 wrote: Sat Nov 06, 2021 9:01 pm Urządzenia (które mają na pokładzie v4.3) działają normalnie z przycisku i z clouda.
Problem jest jak urządzenie znajdzie się w grupie, wówczas przyciski on/off zarówno w apce jak i cloud nie dają reakcji co widać na filmie.
Jak w grupie był moduł z softem 4.2.15 i 4.3 to ten z niższym nr się uruchamia a drugi nie ma ochoty.
Wraz z wprowadzeniem AT, musiałem podnieść wersję protokołu. Przegapiłem niestety, że od wersji 13 w górę pojawiły się nowe wiadomości, które sterują kanałami będącymi w grupach. Aktualnie biblioteka ich nie rozumie, więc na modułach z testową wersją nowej biblioteki, układ nie będzie reagował na polecenia wydawane do grup.
Jutro będzie poprawka.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
bulek68
Nie miałem niczego poskładanego pod ręką więc poszedł na pierwszy ogień moduł wykorzystywany na codzień, zresztą w nim najbardziej brakowało mi takiej funkcjonalność.
Powiem Ci ze dzięki żonie czuje się jak saper...
Dziś już kilka epitetów poleciało mi na plecy, ale nie ma tego złego był powód żeby się godzić
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Nie powinno mieć to znaczenia ale spróbuję odtworzyć problem. Następnym razem wgraj do jakiegoś testowego nodemcubulek68 wrote: Tue Nov 09, 2021 9:47 pm U mnie nie działa.
Jutro czeka mnie prucie puszki i walka z programatorem bo na dziś straciłem już wene![]()
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
bulek68
Ten jest testowykrycha88 wrote: Wed Nov 10, 2021 6:19 am Nie powinno mieć to znaczenia ale spróbuję odtworzyć problem. Następnym razem wgraj do jakiegoś testowego nodemcu![]()
Testuje z pełną odpowiedzialnością swoich działań
Ja znajde programator który gdzieś przepadł, też sprubuje to powtórzyć.