Elegancko - grupa działa.
Wyzwalacz Akcji / Action Trigger w GUI-Generic
-
MadOnion78
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
Nie działają. Nie można nawet pierwszej konfiguracji zapisać, bo wywala błąd zapisu. Tak było też na początku z oficjalnym builder-em, ale zostało to naprawiane. Informacyjnie dodam; pierwszy ekspander, to relay, drugi - 10x button i 6x sensor.
-
bulek68
Ogarnąłem temat, zaktalizowalem BB do wersji świeżej na dzień dzisiejszy. Na początek ciężko było wyklikac 2 klik który był ustawiony na grupę rolet.
Ale po kilkunastu próbach nagle zaczęło działać.
Nauczyłem się? Nie wiem co się odebało.
Pierwotna funkcjonalność klawiszy czyli x1 działa dla rolety - podwójny klawisz mono.
Przytrzmanie dla bramy i furki działa.
Grupa na tą chwilę też.
Dziwne rzeczy generalnie, a żadnych ustawień między czasie nie zmieniałem.
Ale po kilkunastu próbach nagle zaczęło działać.
Nauczyłem się? Nie wiem co się odebało.
Pierwotna funkcjonalność klawiszy czyli x1 działa dla rolety - podwójny klawisz mono.
Przytrzmanie dla bramy i furki działa.
Grupa na tą chwilę też.
Dziwne rzeczy generalnie, a żadnych ustawień między czasie nie zmieniałem.
-
srdz
dzięki stary, kawę zrobiłem, zabieram się za testy, ale najpierw zrobię kawę jeszcze dla siebiekrycha88 wrote: Fri Nov 05, 2021 7:49 pm Aby w weekend się wam nie nudziło dostajecie wsparcie AT. Zrealizowałem to w sposób jak najprostszy tak aby nie trzeba było nic w GUI się bawić. Nie można wyłączyć AT one po prostu zawsze są gdy skonfiguruje się jakikolwiek przycisk.
GUI-Generic wspiera dwa scenariusze:
1. Jak zostanie dodany przekaźnik i przycisk to automatycznie doda się AT powiązany z kanałem przekaźnika
2. Jak zostanie dodany tylko przycisk bez powiązania z przekaźnikiem to doda się automatycznie oddzielny kanał AT
Przy okazji zrobiłem dość istotną poprawkę która w końcu rozwiązuje od strony kodu dość upierdliwą rzecz czyli numerowanie od 0 a nie 1 jak to było do tej pory. Zwrócicie uwagę zwłaszcza w miejscach gdzie podaje się ilość czujników czy działa wszystko poprawnie.
https://gui-generic-builder.supla.io/test.php
edit:
dobrze, że nie wiecie co można za ich pomocą zrobić![]()
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
U mnie dziś sonoff Touch Dual(dwa przyciski,dwa przekaźniki, led załączenia przekaźnika ,linki bezpośrednie ) po aktualizacji do najnowszego softu umarło. Wiec musiałem programatorem wgrać poprzednia wersje. Touch nie świecił nie reagował na nic.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
local
Jeśli aktualizuje z softu 4.2.15 lub starszego na nowszy to przestaje działać przycisk. Po aktualizacji jak się zmieni invert z false na true to dopiero poprawnie działa.krycha88 wrote: Wed Nov 10, 2021 4:57 pmCzy widzisz tutaj jakiś problem? Jak dasz Invert=true to nie działa coś?local wrote: Wed Nov 10, 2021 3:40 pmW poprzednich wersjach wszystko było ustawione tak jak w poście i działało.klew wrote: Wed Nov 10, 2021 9:34 am W moim odczuciu coś jest źle ustawione, albo gpio od przycisku działa inaczej niż zakładamy.klew wrote: Tue Dec 29, 2020 12:49 pm Powinno więc działać z tymi ustawieniami (pullup=false, invert=false).
Po aktualizacji na soft z AT nagle zachodzi konieczność ustawienia Invert=true
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
wyrzuciłem poprawkę dla MCP też już powinny działać AT.RomanG wrote: Wed Nov 10, 2021 6:32 pmNie działają. Nie można nawet pierwszej konfiguracji zapisać, bo wywala błąd zapisu. Tak było też na początku z oficjalnym builder-em, ale zostało to naprawiane. Informacyjnie dodam; pierwszy ekspander, to relay, drugi - 10x button i 6x sensor.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
srdz
Po aktualizacji (z zupełnie innego softu) moje touche double muszą mieć ustawione 3 przekazniki i 3 przyciski, z tego przekaznik 1 i przycisk 1 sa wyłączone. Przy takiej konfiguracji w cloudzie widzę 2 przekazniki. Czy tak ma być ?
Widziałem, że było coś pisane o poprawce kolejności.
Ponadto teraz nie świeci się w ogóle i nie mogę się do niego podłączyć.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Przepraszam ale nie zrozumiałem, skąd założenie, że dla touche double muszą być 3 przekaźniki i 3 przyciski?srdz wrote: Thu Nov 11, 2021 9:28 am Po aktualizacji (z zupełnie innego softu) moje touche double muszą mieć ustawione 3 przekazniki i 3 przyciski, z tego przekaznik 1 i przycisk 1 sa wyłączone. Przy takiej konfiguracji w cloudzie widzę 2 przekazniki. Czy tak ma być ?
https://gui-generic-builder.supla.io/