Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwalacza

abudabdi new

Witam
Jak w tytule wyskakuje mi taki log z supla scrypt " Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwalacza" po czym zawór jest nie zamkniety bardzo często taki log wyskakuje . Ma ktoś na to lekarstwo ???
Lomax1983
Has thanked: 1 time

abudabdi new wrote: Fri Dec 10, 2021 3:09 pm Witam
Jak w tytule wyskakuje mi taki log z supla scrypt " Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwalacza" po czym zawór jest nie zamkniety bardzo często taki log wyskakuje . Ma ktoś na to lekarstwo ???
Mam podobnie i też szukam lekarstwa.
[email protected]

Opiszcie co jest wyzwalaczem tych scen
abudabdi new

{{state(67657).temperature > state(68312).temperature }}
Tak to u mnie wygląda wyzwalacz.
Dziś znów "Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwacza "
Lomax1983

[email protected] wrote: Fri Dec 10, 2021 6:41 pm Opiszcie co jest wyzwalaczem tych scen
W innym temacie o tym pisałem ale nikt nie odpowiedział w tej kwestii. Może coś się wyjaśni:
Mam w skryptach ustawione że po otwarciu furtki (krańcówka jest wyzwalaczem) załączają mi się dwa obwody oświetleniowe.
Niestety po mimo że warunek jest spełniony nie zawsze oświetlenie się załącza. Ponadto w logach jest "Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwalacza". Załączam screen logów gdzie np. 20:15 scena nie został wykonana. A 6 minut później już wszystko było prawidłowo. Choć w obu przypadkach furtka została otwarta. No i pojawia się "Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwalacza".
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Jeśli używacie urządzeń z własnym softem, albo z GUI Generic, to w niektórych przypadkach możecie już te wyzwalacze ze skryptów fracza zastąpić wyzwalaczami akcji z poziomu modułu. W Cloud można ustawić co taki wyzwalacz ma robić. Niedługo mają być dostępne sceny, więc możliwości odpalania się znacznie zwiększą.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
abudabdi new

klew wrote: Sat Dec 11, 2021 10:30 am Jeśli używacie urządzeń z własnym softem, albo z GUI Generic, to w niektórych przypadkach możecie już te wyzwalacze ze skryptów fracza zastąpić wyzwalaczami akcji z poziomu modułu. W Cloud można ustawić co taki wyzwalacz ma robić. Niedługo mają być dostępne sceny, więc możliwości odpalania się znacznie zwiększą.
Może to będzie lekarstwo na to zło 😉
abudabdi new

klew wrote: Sat Dec 11, 2021 10:30 am w niektórych przypadkach możecie już te wyzwalacze ze skryptów fracza zastąpić wyzwalaczami akcji z poziomu modułu
Więc jak go ustawić w moim przypadku

{{state(67657).temperature > state(68312).temperature }}
Lomax1983

klew wrote: Sat Dec 11, 2021 10:30 am Jeśli używacie urządzeń z własnym softem, albo z GUI Generic, to w niektórych przypadkach możecie już te wyzwalacze ze skryptów fracza zastąpić wyzwalaczami akcji z poziomu modułu. W Cloud można ustawić co taki wyzwalacz ma robić. Niedługo mają być dostępne sceny, więc możliwości odpalania się znacznie zwiększą.
Rozumiem że wyzwalacz akcji dotyczy tylko przycisków?? Czyli sterowanie na zasadzie jeżeli furtka otwarta (sygnał z krańcówki) załącz oświetlenie przed wejściem nie zrealizujemy wyzwalaczem akcji ponieważ nie mamy przycisku. Czy dobrze myślę???
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Nie wiem co jest dodane do GUI Generic związanego z wyzwalaczami.
Natomiast używając biblioteki bezpośrednio na pewno można dodać praktycznie dowolne warunkowanie - zależnie od krańcówki, termometru, stanu przekaźnika, wartości napięcia itd
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Pomoc”