Witam
Jak w tytule wyskakuje mi taki log z supla scrypt " Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwalacza" po czym zawór jest nie zamkniety bardzo często taki log wyskakuje . Ma ktoś na to lekarstwo ???
Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwalacza
-
Lomax1983
- Has thanked: 1 time
Mam podobnie i też szukam lekarstwa.abudabdi new wrote: Fri Dec 10, 2021 3:09 pm Witam
Jak w tytule wyskakuje mi taki log z supla scrypt " Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwalacza" po czym zawór jest nie zamkniety bardzo często taki log wyskakuje . Ma ktoś na to lekarstwo ???
-
[email protected]
Opiszcie co jest wyzwalaczem tych scen
-
abudabdi new
{{state(67657).temperature > state(68312).temperature }}
Tak to u mnie wygląda wyzwalacz.
Dziś znów "Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwacza "
Tak to u mnie wygląda wyzwalacz.
Dziś znów "Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwacza "
-
Lomax1983
W innym temacie o tym pisałem ale nikt nie odpowiedział w tej kwestii. Może coś się wyjaśni:
Mam w skryptach ustawione że po otwarciu furtki (krańcówka jest wyzwalaczem) załączają mi się dwa obwody oświetleniowe.
Niestety po mimo że warunek jest spełniony nie zawsze oświetlenie się załącza. Ponadto w logach jest "Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwalacza". Załączam screen logów gdzie np. 20:15 scena nie został wykonana. A 6 minut później już wszystko było prawidłowo. Choć w obu przypadkach furtka została otwarta. No i pojawia się "Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwalacza".
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Jeśli używacie urządzeń z własnym softem, albo z GUI Generic, to w niektórych przypadkach możecie już te wyzwalacze ze skryptów fracza zastąpić wyzwalaczami akcji z poziomu modułu. W Cloud można ustawić co taki wyzwalacz ma robić. Niedługo mają być dostępne sceny, więc możliwości odpalania się znacznie zwiększą.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
abudabdi new
Może to będzie lekarstwo na to złoklew wrote: Sat Dec 11, 2021 10:30 am Jeśli używacie urządzeń z własnym softem, albo z GUI Generic, to w niektórych przypadkach możecie już te wyzwalacze ze skryptów fracza zastąpić wyzwalaczami akcji z poziomu modułu. W Cloud można ustawić co taki wyzwalacz ma robić. Niedługo mają być dostępne sceny, więc możliwości odpalania się znacznie zwiększą.
-
abudabdi new
Więc jak go ustawić w moim przypadkuklew wrote: Sat Dec 11, 2021 10:30 am w niektórych przypadkach możecie już te wyzwalacze ze skryptów fracza zastąpić wyzwalaczami akcji z poziomu modułu
{{state(67657).temperature > state(68312).temperature }}
-
Lomax1983
Rozumiem że wyzwalacz akcji dotyczy tylko przycisków?? Czyli sterowanie na zasadzie jeżeli furtka otwarta (sygnał z krańcówki) załącz oświetlenie przed wejściem nie zrealizujemy wyzwalaczem akcji ponieważ nie mamy przycisku. Czy dobrze myślę???klew wrote: Sat Dec 11, 2021 10:30 am Jeśli używacie urządzeń z własnym softem, albo z GUI Generic, to w niektórych przypadkach możecie już te wyzwalacze ze skryptów fracza zastąpić wyzwalaczami akcji z poziomu modułu. W Cloud można ustawić co taki wyzwalacz ma robić. Niedługo mają być dostępne sceny, więc możliwości odpalania się znacznie zwiększą.
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Nie wiem co jest dodane do GUI Generic związanego z wyzwalaczami.
Natomiast używając biblioteki bezpośrednio na pewno można dodać praktycznie dowolne warunkowanie - zależnie od krańcówki, termometru, stanu przekaźnika, wartości napięcia itd
Natomiast używając biblioteki bezpośrednio na pewno można dodać praktycznie dowolne warunkowanie - zależnie od krańcówki, termometru, stanu przekaźnika, wartości napięcia itd
Najlepsze suple dla Twojego domu