witam
czy można podłączyć dwa czujniki do modułu bramowego by sygnalizowało zamknięcie i otwarcie bramy? 2 czujniki NO
jak podłączyć 2 czujniki do bramy
-
Espablo
Rozumiem, że jeden pokazuje zamknięty a drugi że otwarty. Tylko co ma pokazywać pomiedzy 
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
kamaz8
wystarczyło by mi jak by tylko można było podpiąć czujnik który poprzez styki NO pokaże w telefonie że brama otwarta i czujnik NO który pokaże że zamknięta, w przypadku stanu nieustalonego mogła by pokazać stan nieustalony
-
slawek
Robisz sobie z nas jaja? Kiedyś jak byłem w armii, to funkcjonowało takie powiedzenie - mieć "zaskok" kraza - ale ty masz nick kamaz... 
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
Espablo
Tzn co ma pokazywać - znak zapytania ???kamaz8 wrote: Mon Aug 21, 2017 4:55 pmw przypadku stanu nieustalonego mogła by pokazać stan nieustalony
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Nie wiem po co tak kombinować.kamaz8 wrote: Mon Aug 21, 2017 4:55 pm wystarczyło by mi jak by tylko można było podpiąć czujnik który poprzez styki NO pokaże w telefonie że brama otwarta i czujnik NO który pokaże że zamknięta, w przypadku stanu nieustalonego mogła by pokazać stan nieustalony
Użyj czujnika NO. Jak coś będzie nie tak to pokaże otwartą bramę. Jak nie będzie miał połączenia to będziesz miał czerwone kropki w aplikacji.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Kolega kamaz8 kombinuje jak automatyk gdzie ma znaczenie czy coś jest otwarte lub jest zamknięte . Niedomknięta brama zasygnalizuje ze jest otwarta co nie do końca jest prawdą .
Ja go rozumiem jako automatyk .
W tej chwili nie ma takiej możliwość aby podłączyć da czujniki do jednej bramy
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
wojtas567
A jakby zastosować coś podobnego jak w roletach?
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Niedomknięta brama będzie widoczna jako całkowicie otwarta.shimano73 wrote: Tue Aug 22, 2017 8:21 am Kolega kamaz8 kombinuje jak automatyk gdzie ma znaczenie czy coś jest otwarte lub jest zamknięte . Niedomknięta brama zasygnalizuje ze jest otwarta co nie do końca jest prawdą .
Z roletami to inna kwestia ponieważ z każdej strony kontrolujemy czas otwierania i zamykania. Z bramą są dodatkowe piloty, czujniki IR umożliwiające zatrzymanie bramy itd co wprowadza czynnik zewnętrzny.
SUPLA.... Nareszcie w domu.