jak podłączyć 2 czujniki do bramy

kamaz8

witam
czy można podłączyć dwa czujniki do modułu bramowego by sygnalizowało zamknięcie i otwarcie bramy? 2 czujniki NO
Espablo

Rozumiem, że jeden pokazuje zamknięty a drugi że otwarty. Tylko co ma pokazywać pomiedzy ;)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
kamaz8

wystarczyło by mi jak by tylko można było podpiąć czujnik który poprzez styki NO pokaże w telefonie że brama otwarta i czujnik NO który pokaże że zamknięta, w przypadku stanu nieustalonego mogła by pokazać stan nieustalony
slawek

Robisz sobie z nas jaja? Kiedyś jak byłem w armii, to funkcjonowało takie powiedzenie - mieć "zaskok" kraza - ale ty masz nick kamaz... :lol:
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Espablo

kamaz8 wrote: Mon Aug 21, 2017 4:55 pmw przypadku stanu nieustalonego mogła by pokazać stan nieustalony
Tzn co ma pokazywać - znak zapytania ??? ;) :D
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

kamaz8 wrote: Mon Aug 21, 2017 4:55 pm wystarczyło by mi jak by tylko można było podpiąć czujnik który poprzez styki NO pokaże w telefonie że brama otwarta i czujnik NO który pokaże że zamknięta, w przypadku stanu nieustalonego mogła by pokazać stan nieustalony
Nie wiem po co tak kombinować.
Użyj czujnika NO. Jak coś będzie nie tak to pokaże otwartą bramę. Jak nie będzie miał połączenia to będziesz miał czerwone kropki w aplikacji.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
shimano73
Been thanked: 1 time

Kolega kamaz8 kombinuje jak automatyk gdzie ma znaczenie czy coś jest otwarte lub jest zamknięte . Niedomknięta brama zasygnalizuje ze jest otwarta co nie do końca jest prawdą .
Ja go rozumiem jako automatyk .
W tej chwili nie ma takiej możliwość aby podłączyć da czujniki do jednej bramy
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
wojtas567

A jakby zastosować coś podobnego jak w roletach?
Pozdrawiam
Wojtek
pzygmunt
Been thanked: 59 times

shimano73 wrote: Tue Aug 22, 2017 8:21 am Kolega kamaz8 kombinuje jak automatyk gdzie ma znaczenie czy coś jest otwarte lub jest zamknięte . Niedomknięta brama zasygnalizuje ze jest otwarta co nie do końca jest prawdą .
Ja go rozumiem jako automatyk .
W tej chwili nie ma takiej możliwość aby podłączyć da czujniki do jednej bramy
Niedomknięta brama będzie widoczna jako całkowicie otwarta.
Z roletami to inna kwestia ponieważ z każdej strony kontrolujemy czas otwierania i zamykania. Z bramą są dodatkowe piloty, czujniki IR umożliwiające zatrzymanie bramy itd co wprowadza czynnik zewnętrzny.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “Pomoc”