Cześć,
Słuchajcie mam problem z wgraniem softu wygenerowanego przez GUI GENERIC. Przez kilka miesięcy miałem przerwę od dodawania nowych modułów do supli. Dziś chce wgrać soft do wemosa i w menadżer urządzeń nie mam portów COM. Udało mi się dodać poprzez opcję "dodaj starszy sprzęt" ale jest jakiś wykrzyknik na porcie COM3 i tylko ten jeden się dodał. Nie wiem czy to przez jakaś aktualizację do Windowsa czy co.
Pozdrawiam
Brak portów COM - Pomocy!
-
Grunger
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
jaku2k
- Has thanked: 1 time
Witam,Grunger wrote: Sun Jan 02, 2022 1:42 pm Cześć,
Słuchajcie mam problem z wgraniem softu wygenerowanego przez GUI GENERIC. Przez kilka miesięcy miałem przerwę od dodawania nowych modułów do supli. Dziś chce wgrać soft do wemosa i w menadżer urządzeń nie mam portów COM. Udało mi się dodać poprzez opcję "dodaj starszy sprzęt" ale jest jakiś wykrzyknik na porcie COM3 i tylko ten jeden się dodał. Nie wiem czy to przez jakaś aktualizację do Windowsa czy co.
Pozdrawiam
spróbuj zainstalować sterownik do CP210x:
https://www.silabs.com/developers/usb-t ... cp-drivers
Pozdrawiam
Jakub
Jakub
-
Grunger
Zainstalowałem, ale niestety nic z tego. Nadal nie działa.
-
KrystianH
Wemosa podłączasz poprzez port microUSB czy poprzez programator? Jeśli przez USB to może spróbuj innym kabelkiem. Jeśli programator to może spróbuj odinstalować sterowniki i zainstalować jeszcze raz te, które podesłał kolega wyżej.
-
Grunger
Dziękuje bardzo za pomoc, tak jak kolega wyżej napisał problem z kabelkiem. Tylko nie wierze jak to mogło się stać jak wcześniej ten kabel działał a dodatkowo próbowałem też dwoma różnymi kabelkami. Dopiero kolejny (trzeci) wykrył wemosa i port COM normalnie widoczny.