Witam
szukam kogoś, kto napisze program(odpłatnie) do zamel mew-1. Ogólnie ma to działać w ten sposób. Mam fotowoltaikę 10 kw i chce dołożyć jeszcze 6 do 8 kW(pompa ciepła bierze więcej w mojej lokalizacji niż średnia dla całej Polski, sezon grzewczy ok 6 miesięcy, dużo pomieszczeń od północy). Program ma sterować grzałkami (3 szt 3000w każda) tak, aby moc oddawana do sieci nie przekraczała 10kw. Kontakt przez forum lub email.
Zlecę napisanie programu dla MEW-01
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
W jakim celu ma nie przekraczać 10 kW? Chodzi o utrzymanie rozliczania na 80% zamiast na 70% dla instalacji >10 kWp?Pepcio wrote: Mon Jan 10, 2022 1:07 pm Witam
szukam kogoś, kto napisze program(odpłatnie) do zamel mew-1. Ogólnie ma to działać w ten sposób. Mam fotowoltaikę 10 kw i chce dołożyć jeszcze 6 do 8 kW(pompa ciepła bierze więcej w mojej lokalizacji niż średnia dla całej Polski, sezon grzewczy ok 6 miesięcy, dużo pomieszczeń od północy). Program ma sterować grzałkami (3 szt 3000w każda) tak, aby moc oddawana do sieci nie przekraczała 10kw. Kontakt przez forum lub email.
Bo jeśli tak, to to nie ma znaczenia - modernizację instalcji (nowe panele, nowy falownik) i tak trzeba zgłosić. Nie ma znaczenia ile prądu produkujesz.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Pepcio
Tak, taki jest cel. Z tym zgłoszeniem to można łatwo obejść. Chodzi tylko o to, żeby nie wysyłać więcej jak 10 kW