[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob wrz 02, 2017 8:11 pm

A serwer własny czy publiczny?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
MarianS
Posty: 10
Rejestracja: czw sie 31, 2017 6:31 pm

sob wrz 02, 2017 8:17 pm

Publiczny.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob wrz 02, 2017 8:46 pm

A w supla-cloud ustawiłeś sobie całkowity czas otwarcia i zamknęcia? Bez tego nie będą te funkcje działały.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
MarianS
Posty: 10
Rejestracja: czw sie 31, 2017 6:31 pm

ndz wrz 03, 2017 9:41 am

Tak, opuszczanie- 24s, podnoszenie- 27s.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz wrz 03, 2017 10:10 am

Na androidzie w prawym dolnym rogu pokazuje Ci procent otwarcia czy kalibracja. Spróbuj otworzyć i zamknąć kilka razy.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
MarianS
Posty: 10
Rejestracja: czw sie 31, 2017 6:31 pm

ndz wrz 03, 2017 10:43 am

Jest napis "procent zamknięcia 0%". Po naciśnięciu przycisku zmienia się na 1% i tak zostaje do całkowitego zamknięcia, po zwolnieniu przycisku pokazuje 0%. Gdy ustawie harmonogram, to roleta się podnosi/opuszcza ale po określonym czasie, przekaźnik dalej jest włączony, trzeba nacisnąć stop w aplikacji.
MarianS
Posty: 10
Rejestracja: czw sie 31, 2017 6:31 pm

ndz wrz 03, 2017 10:48 am

Napis "Procent zamknięcia" ciągle jest taki sam, nie zmienia się na "Procent otwarcia"
MarianS
Posty: 10
Rejestracja: czw sie 31, 2017 6:31 pm

ndz wrz 03, 2017 12:21 pm

Roleta działa. Espablo jestem pełen uznania. Dziękuję.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz wrz 03, 2017 1:04 pm

MarianS pisze:
ndz wrz 03, 2017 12:21 pm
Roleta działa. Espablo jestem pełen uznania. Dziękuję.
Dzięki :D , ale opisz może co zrobiłeś. To dla innych jakby mieli takie same problemy.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
MarianS
Posty: 10
Rejestracja: czw sie 31, 2017 6:31 pm

ndz wrz 03, 2017 1:27 pm

Po prostu w ferworze walki z roletami wgrałem do modułu stary soft.
ODPOWIEDZ