CLOUD 2.3.36

Patryk

O @klew i oczywiście @krycha88 oraz @Goral64 to już nawet nie wspominam...
Bo bez ICH udziału WSPARCIA w rozwój SUPLI, .... ( brak słów).
Jedynie ( od pewnego czasu ) interesuje mnie (tajemnicza :?: ) "postać" - @pki ;)
Gang

Brawo Supla!
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
MadOnion78

A ta opcja?
- możliwość przełączenia urządzenia w tryb konfiguracji z poziomu clouda (bez fizycznego dostępu do urządzenia); firmware musi wspierać tę funkcję.

Gdzie szukać? :mrgreen:
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
karnasw

Nie wiem czy się nie pospieszyłem na Raspberry. Miałem trochę zmian w plikach proxy (stały ip w kontenerze i wybór sieci), dodatkowo ustawienie na mariadb bazy danych. Zrobiłem reset git potem pull, zmieniłem konfigurację plików ponownie, upgrade, a wersja w wciąż jest 35. Czy na Pi jeszcze po prostu to nie działa?
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

karnasw wrote: Sun Feb 06, 2022 7:33 am Nie wiem czy się nie pospieszyłem na Raspberry. Miałem trochę zmian w plikach proxy (stały ip w kontenerze i wybór sieci), dodatkowo ustawienie na mariadb bazy danych. Zrobiłem reset git potem pull, zmieniłem konfigurację plików ponownie, upgrade, a wersja w wciąż jest 35. Czy na Pi jeszcze po prostu to nie działa?
Za szybki jesteś ;)
@fracz pisał wcześniej, że obrazy są na razie x86 na ARM jeszcze czakamy.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

fracz wrote: Sat Feb 05, 2022 11:07 pm Mam przyjemność poinformować, że po kilkumiesięcznej przerwie dostarczamy nowe wydanie SUPLI - Cloud v2.3.36, Core v2.3.51.

Oto zgrubna lista zmian dotycząca całej infrastruktury:
  • nowa akcja "Kopiuj stan kanału" która pozwala na ustawienie stanu kanału lub grupy na podstawie innego kanału
Toż to chyba prawie sceny? :)

Zmian w tej wersji tyle, że spokojnie można było trzasnąć jako v2.4 i rozbroić wszystkich, którzy na nią już tyle czekają :)
Wiem, wiem, baz kanału ogólnego przeznaczenia to nie wypali :D

Czekam na wersję dla RPi więc nie mogę sprawdzić, czy możliwość wyłączenia urządzenia/kanału z publikacji do MQTT też już jest?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

MadOnion78 wrote: Sun Feb 06, 2022 7:20 am A ta opcja?
- możliwość przełączenia urządzenia w tryb konfiguracji z poziomu clouda (bez fizycznego dostępu do urządzenia); firmware musi wspierać tę funkcję.

Gdzie szukać? :mrgreen:
Podbijam... Fw chyba się jeszcze nie pojawiły mimo to na cloudzie nie mogłem tego znaleźć. Chyba że zablokowane do momentu wypuszczenia oprogramowania które to będzie wspierało po stronie urządzeń 😉

Dzięki zespołowi supli za kawał dobrej roboty i ciągły rozwój tego świetnego projektu, brawo chłopaki! 👏
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Tak sądzę. Będzie jak z TA, jak FW będzie wspierało, to w cloud dla tego urządzenia pojawi się przycisk włączający CONFIG.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Wprowadzanie urządzenia w tryb konfiguracyjny wymaga softu na urządzenia, który wspiera tą funkcję. Urządzenie przy rejestracji zgłasza to serwerowi i wtedy cloud pokaże taką opcję.
Aktualizacje dla urządzeń powinny się pojawić wkrótce.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
mareks6

koledzy, a kiedy i czy w ogóle jest w planach (w sensie w której wersji CLOUD) zrobienie jakichś powiadomień o zdarzeniach bezpośrednio z aplikacji supla? Niestety "Mapa drogowa" poszła chyba w zapomnienie, a mi zależy na tym by otrzymywać powiadomienia np o otwarciu drzwi/okna/bramy bez korzystania z jakichś zewnętrznych apek i konieczności jakiegoś dodatkowego konfigurowania itp. Wiem, że w supla są różne możliwości z aplikacjami zewnętrznymi, skryptami itp, ale ja zwyczajnie nie mam czasu się tym bawić

Parę razy mi się pojawiło powiadomienie w postaci dymka (jak dobrze pamiętam na żółtym tle) gdy miałem akurat włączoną aplikację supla na telefonie, że użytkownik XXX włączył światło itp ale nie wiem od czego to zależy kiedy ono sie pojawia. Poza tym był to tylko dymek z informacja bez sygnału dźwiękowego/wibracji a właśnie to jest najważniejsze

Return to “CLOUD”