Fakro - zaproszenie do testów bramki
-
Coś wiadomo o tej bramce ?
-
Podbije temat, którym jestem zainteresowany - czy wiadomo coś więcej? Dziękuję
-
Witajcie
Wiem, że to trwało dość długo (z różnych przyczyn) ale mogę potwierdzić, że bramka jest dostępna w naszej ofercie. Na razie jest to bramka 8 kanałowa.
Pozdrawiam
Wiem, że to trwało dość długo (z różnych przyczyn) ale mogę potwierdzić, że bramka jest dostępna w naszej ofercie. Na razie jest to bramka 8 kanałowa.
Pozdrawiam
-
Można prosić o jakiś link, ewentualnie więcej informacjiabcautomaty wrote: ↑Wed May 25, 2022 7:07 am Witajcie
Pozdrawiam
5x ROW-02, 4x SRW-02, 2x LIW-01, 2x DIW-01, 2x THW-01, 2x SLW-01, 1x mSRW-01, 1x mROW-02, 1x ROW-02m, 1x ROW-01/16A, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x PNW-01, 1x OSW-01, 1x RNW-01, 3x Heatpol Home+, 1x Sonoff mini
-
Witam,
Gdzie można "znaleźć"/kupić tą bramkę?
Czy ktoś może się pochwalić jak pracuje ta bramka ?
Pozdrawiam
Gdzie można "znaleźć"/kupić tą bramkę?
Czy ktoś może się pochwalić jak pracuje ta bramka ?
Pozdrawiam
-
W sieci dystrybucji Fakro.
-
Witam,
Mam szczęście używać jeszcze testowej bramki.
Na bramce wiszą trzy siłowniki do okien Fakro, pięć markiz AMZ Solar Z-Wave do okien dachowych i czujnik temperatury i wilgotności.
Wszystko sterowalne przez aplikacje zarówno IOS jak i android.
Stan otwarcia markiz jak i siłowników okien, to tylko "otwarte" lub "zamknięte". W nowszych siłownikach można podobno skalibrować stan otwarcia.
Bramka łatwa do programowania, wszystko działa bez awarii.
Mam szczęście używać jeszcze testowej bramki.
Na bramce wiszą trzy siłowniki do okien Fakro, pięć markiz AMZ Solar Z-Wave do okien dachowych i czujnik temperatury i wilgotności.
Wszystko sterowalne przez aplikacje zarówno IOS jak i android.
Stan otwarcia markiz jak i siłowników okien, to tylko "otwarte" lub "zamknięte". W nowszych siłownikach można podobno skalibrować stan otwarcia.
Bramka łatwa do programowania, wszystko działa bez awarii.
-
Witam,
Czy ktoś ma wykonane sterowanie roletami ARZ Z-Wave przy pomocy tej bramki (ZGW8 Supla) oraz równocześnie ze standardowych przycisków roletowych ? Czy konieczne jest użycie np RNW-01 "pod" przyciskiem aby wyzwolić akcję na ZGW8 ?
PS. Nie mam jeszcze żadnego osprzętu poza roletami.
Czy ktoś ma wykonane sterowanie roletami ARZ Z-Wave przy pomocy tej bramki (ZGW8 Supla) oraz równocześnie ze standardowych przycisków roletowych ? Czy konieczne jest użycie np RNW-01 "pod" przyciskiem aby wyzwolić akcję na ZGW8 ?
PS. Nie mam jeszcze żadnego osprzętu poza roletami.
-
ARZ-em możesz sterować z panelu sterowania, który widoczny jest na załączonym rysunku, pilotem z-wave, przyciskiem, który jest podłączony do z-wave lub z aplikacji Supla czy też przycisku, który jest podłączony do RNW. W instrukcji nie widzę aby była tam możliwość podłączenia zwykłego przycisku.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Panel sterowania jest rozwiązaniem awaryjnym (sporadycznie można go użyć) bo znajduje się na zewnątrz okna
Chodzi o docelowe rozwiązanie sterowania roletami dachowymi:
- z Supli dla "smartfonowców" oraz smart home,
- z przycisku na ścianie dla "starszych manuali"
Bramka ZGW8 ogarnie sterowanie z Supli pozostaje problem sterowania dla użytkownika bez Supli pod ręką. Przy kilkunastu roletach i kilku pomieszczeniach można każdemu kupić dedykowanego pilota ale zawsze to kolejne urządzenie do zgubienia, kupienia, "ogarnięcia".
W ścianach są przygotowane puszki na włącznik do każdej rolety - miały być ZWL z FAKRO ale ważniejsze jest sterowanie Suplą. ZWL będzie raczej tylko wprowadzać zamieszanie czy roleta zamknięta czy otwarta - chyba że Supla będzie widzieć stan rolety?
Pomysł był aby dać zwykły roletowy (bez podtrzymania) oraz np RNW-01 pod nim - przyciskamy przycisk, ten daje np. sygnał otwórz a w supli dajemy reakcję ZGW8 "otwórz roletę nr 1" itd.
Jeżeli to przekombinowane to jak to prościej zrealizować ?
Chodzi o docelowe rozwiązanie sterowania roletami dachowymi:
- z Supli dla "smartfonowców" oraz smart home,
- z przycisku na ścianie dla "starszych manuali"
Bramka ZGW8 ogarnie sterowanie z Supli pozostaje problem sterowania dla użytkownika bez Supli pod ręką. Przy kilkunastu roletach i kilku pomieszczeniach można każdemu kupić dedykowanego pilota ale zawsze to kolejne urządzenie do zgubienia, kupienia, "ogarnięcia".
W ścianach są przygotowane puszki na włącznik do każdej rolety - miały być ZWL z FAKRO ale ważniejsze jest sterowanie Suplą. ZWL będzie raczej tylko wprowadzać zamieszanie czy roleta zamknięta czy otwarta - chyba że Supla będzie widzieć stan rolety?
Pomysł był aby dać zwykły roletowy (bez podtrzymania) oraz np RNW-01 pod nim - przyciskamy przycisk, ten daje np. sygnał otwórz a w supli dajemy reakcję ZGW8 "otwórz roletę nr 1" itd.
Jeżeli to przekombinowane to jak to prościej zrealizować ?