Proszę o zwrócenie uwagi w nowej wersji aplikacji Arduino na obsługę modułu Ethernet Shield. Obecnie testuję Arduino Mega 2560 z modułem Ethernet Shield i aplikacją w wersji 1.1. Zaobserwowałem, że bezpośrednio po podłączeniu zasilania, moduł nie łączy się z siecią. Połączenie zostaje zestawione dopiero po zresetowaniu modułu sieciowego. Zakładając konieczność zdalnego zarządzania Supla, bez fizycznego dostępu do modułu i przypadkowy zanik fazy jest to wg mnie błąd mocno ograniczający funkcjonalność projektu.
Tadeusz
Arduino
-
MMarcin
-
wojtas567
Czy jest w planach aktualizacja do nowszej wersji?
bo tu jest jeszcze 1.1.
bo tu jest jeszcze 1.1.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Piotr61
Wprawdzie cyferki się nie zmieniły ale w samej bibliotece sporo zmian, nowości i ... kilka prostych błędów(literówek) do "ogarnięcia" w 5 minutwojtas567 wrote: Tue Dec 12, 2017 11:23 am Czy jest w planach aktualizacja do nowszej wersji?
bo tu jest jeszcze 1.1.
https://github.com/SUPLA/arduino/tree/m ... uplaDevice
Piotr
PS
@pzygmunt - dzięki
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
-
wojtas567
czyli jest szansa, że będzie stabilniejsze 
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Piotr61
Czekałem, czekałem i się doczekałem
Ponieważ Arduino i SUPLA są jakoś mało popularne, to postanowiłem w ten długi majowy "łykend" coś spłodzić, a że ciepło się zrobiło , to mi takie coś wyszło
Jak widać(choć słabo) na obrazkach, konfigurujemy urządzenie standardowo przez 192.168.4.1.
Ikona sterowanie służy do załączenia lub wyłączenia termostatu, a ikona wentylatora pokazuje tylko stan w jakim znajduje się odbiornik, czyli w moim przypadku klimatyzator i nie można za jej pomocą niczego włączyć czy też wyłączyć.
No to tak w skrócie, bo mnie już palce od klepania w klawiaturę bolą
Pozdrawiam.
Piotr
P.S.
Termostatem jest Sonoff Basic.
P.S2
Jak to mówią, lepiej późno niż wcale
Termostat działa NIEZALEŻNIE, czyli bez względu na stan połączenia WiFi.
Ponieważ Arduino i SUPLA są jakoś mało popularne, to postanowiłem w ten długi majowy "łykend" coś spłodzić, a że ciepło się zrobiło , to mi takie coś wyszło
Jak widać(choć słabo) na obrazkach, konfigurujemy urządzenie standardowo przez 192.168.4.1.
Ikona sterowanie służy do załączenia lub wyłączenia termostatu, a ikona wentylatora pokazuje tylko stan w jakim znajduje się odbiornik, czyli w moim przypadku klimatyzator i nie można za jej pomocą niczego włączyć czy też wyłączyć.
No to tak w skrócie, bo mnie już palce od klepania w klawiaturę bolą
Pozdrawiam.
Piotr
P.S.
Termostatem jest Sonoff Basic.
P.S2
Jak to mówią, lepiej późno niż wcale
Termostat działa NIEZALEŻNIE, czyli bez względu na stan połączenia WiFi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem