Brak połączenia

klew
Has thanked: 138 times
Been thanked: 137 times

krycha88 wrote: Mon Mar 21, 2022 11:10 am
wsosniak wrote: Mon Mar 21, 2022 7:44 am ano ma (limit 32 połączen wifi ), dlatego mam po LANie połączonego access pointa (mikrotika) do routera i większośc urządzen jest do mikrotika podłączona na wifi (DHCP jest na routerze bo to limitu nie ma). Ale niezależnie czy urządzenia z wgranym GG są połączone po wifi z routerem czy z mikrotikiem , to problem jest ten sam.
MOze to DHCP na tym routerze ? moze . Ale sie powtórze : DLaczego inne urządzenia potrafią a te z GG nie?
W SDK też były takie problemy :) viewtopic.php?t=9002
Niestety ja nie jestem aż tak biegły aby to zdiagnozować a dodatkowo nie mam sprzętu na którym można powtórzyć problem.
Tam był problem w SDK z espressifa i pzygmunt zrobił na to poprawkę.
Na Arduino boardy ESP8266 używają innego SDK espressidfa, gdzie ten problem nie występował.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
krycha88
Been thanked: 5 times

klew wrote: Mon Mar 21, 2022 12:11 pm
krycha88 wrote: Mon Mar 21, 2022 11:10 am
wsosniak wrote: Mon Mar 21, 2022 7:44 am ano ma (limit 32 połączen wifi ), dlatego mam po LANie połączonego access pointa (mikrotika) do routera i większośc urządzen jest do mikrotika podłączona na wifi (DHCP jest na routerze bo to limitu nie ma). Ale niezależnie czy urządzenia z wgranym GG są połączone po wifi z routerem czy z mikrotikiem , to problem jest ten sam.
MOze to DHCP na tym routerze ? moze . Ale sie powtórze : DLaczego inne urządzenia potrafią a te z GG nie?
W SDK też były takie problemy :) viewtopic.php?t=9002
Niestety ja nie jestem aż tak biegły aby to zdiagnozować a dodatkowo nie mam sprzętu na którym można powtórzyć problem.
Tam był problem w SDK z espressifa i pzygmunt zrobił na to poprawkę.
Na Arduino boardy ESP8266 używają innego SDK espressidfa, gdzie ten problem nie występował.
Zgadza się ale, problem o dziwo występuje na tym samym sprzęcie i objawy wygląda bardzo podobnie. Przypadek? :)
https://gui-generic-builder.supla.io/
klew

krycha88 wrote: Mon Mar 21, 2022 12:15 pm Zgadza się ale, problem o dziwo występuje na tym samym sprzęcie i objawy wygląda bardzo podobnie. Przypadek? :)
Z tego co pamiętam, to tam się rozłączał moduł po jakimś czasie i po resecie połącznie wracało.
Tutaj z tego co widzę, to po utracie zasilania, moduły nie chcą się wcale połączyć. Nie widzę podobieństw ;P
klew

Gdyby komuś się udało ten problem zreprodukować na module podłączonym do kompa (tak aby logi zebrać), to zbierzcie logi i dajcie znać.

Jeśli komuś się problem zreprodukuje, ale bez logów, to sprawdźcie po stronie routera, czy urządzenie jest połączone do wifi, następnie sprawdźcie, czy odpowiada na ping.

Return to “Ogólna dyskusja”