Witam,
Potrzebuje pomocy
Chciałbym podłączyć do mojej bramy sterowanie wifi za pomocą SBW-02 .Nie mam już żadnych papierów co do mojej bramy i nie wiem jaki to model Beninca .
Czy na podstawie zdjęcia zrobionego może mi ktoś pomóc jak podłączyć sbw-02 ?
Pozdrawiam
SCHEMAT PODŁĄCZENIA BRAMY BENINCA-SBW-02
-
pablobenio
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pablobenio
Tam jest moduł radiowy proxima
ktoś mi podpowiadał że mam się podłączyć w te same wejścia tylko zasilanie do zasilania i sterowanie do sterowania
Czy chodzi o tą czerwoną puszkę ? mam się wypiąć z niej radiówką i wpiąć sbw-02 ?
ktoś mi podpowiadał że mam się podłączyć w te same wejścia tylko zasilanie do zasilania i sterowanie do sterowania
Czy chodzi o tą czerwoną puszkę ? mam się wypiąć z niej radiówką i wpiąć sbw-02 ?
-
pablobenio
Zdjęcie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pablobenio
nie rozumiem co to A1 i IN1 pod zewnętrzny kontaktron np. Satel B3?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Jeśli chcesz widzieć w aplikacji czy brama jest otwarta czy zamknięta to musisz jeszcze zamontować gdzieś dodatkowy kontaktron np. Satel B3. Wtedy będziesz tez mógł sterować bramą głosowo.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
pablobenio
Rozumiem że bez czujników zamknięcia nie będę mógł sterować głosowo.
Czyli wpiąć się w tą czerwoną puszkę i wtedy będzie działał pilot i sterowanie SBW-02, tak ?
Czyli wpiąć się w tą czerwoną puszkę i wtedy będzie działał pilot i sterowanie SBW-02, tak ?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Zgadza się. Nie będziesz też widział w aplikacji czy brama jest zamknięta/otwarta.pablobenio wrote: Mon Mar 28, 2022 12:59 pm Rozumiem że bez czujników zamknięcia nie będę mógł sterować głosowo.
Możesz w czerwoną puszkę lub bezpośrednio w centralę. Patrzysz gdzie zacisk 1 jest podłączony w centrali i tam podłączasz A1. Następnie analogicznie zacisk 2, 3 i 4.pablobenio wrote: Mon Mar 28, 2022 12:59 pm Czyli wpiąć się w tą czerwoną puszkę i wtedy będzie działał pilot i sterowanie SBW-02, tak ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.