Ostatnio nabyłem drogą kupna sonoff gsm1 i chciałbym się zapytać czy w przyszłości jest szansa na oprogramowanie supli do tego sprzętu
Sonoff gsm1
-
Kimczi
Witam,
Ostatnio nabyłem drogą kupna sonoff gsm1 i chciałbym się zapytać czy w przyszłości jest szansa na oprogramowanie supli do tego sprzętu
i ostatnie pytanie-jaki ustawić suplę, aby na aplikacji mobilnej wyświetlały mi się informacje w stylu:lampa dół, halogen itp. A! i byłbym zapomniał, jako świerzak- WITAM WSZYSTKICH 
-
slawek
Po prostu wpisujesz swoje nazwy przy konfiguracji kanałów jak w załączniku (bramy w sypialni nie mam - to tylko przykładKimczi wrote: Thu Sep 21, 2017 7:26 pm i ostatnie pytanie-jaki ustawić suplę, aby na aplikacji mobilnej wyświetlały mi się informacje w stylu:lampa dół, halogen itp. A! i byłbym zapomniał, jako świerzak- WITAM WSZYSTKICH![]()
a co do GSM to nie moje kompetencje...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
Kimczi
Dziękuję za podpowiedź, wszystko gra
a jeszcze takie pytanie, co to oznacza-rejestracja urządzeń: nieaktywna, co to za funkcja w supla cloud?
-
Espablo
Oznacza dokładnie to co pisze. Jak podłączałeś nowy moduł do sieci to on automatycznie logował się do supla-cloud. Teraz musi mu na to zezwolić.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Kimczi
Moje już wiszą jakieś 3 miesiące, czyli jak ma pozostać w cloud, aktywna czy nie aktywna rejestracja, aby tak jak do tej pory dodawać sonoffy. Trochę laikiem jestem w temacie...
-
koyak
Musisz mieć aktywną rejestrację żeby dodać nowe urządzenia.
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Przed dodaniem nowego urządzenia lub smartfona powineneś w cloudzie aktywować odpowiedniednio rejestrację urządzeń lub smartfonów.
Po dodaniu tego co chcesz opcja powinna być wyłączona. Wyłączy sie też sama po 24h.
Po dodaniu tego co chcesz opcja powinna być wyłączona. Wyłączy sie też sama po 24h.
-
Kimczi
Fracz- dziękuję za odpowiedź bardzo szlachetną i konkretną
już wszystko rozumiem.Pozdrawiam