Sonoff gsm1

Kimczi

Witam,
Ostatnio nabyłem drogą kupna sonoff gsm1 i chciałbym się zapytać czy w przyszłości jest szansa na oprogramowanie supli do tego sprzętu :) i ostatnie pytanie-jaki ustawić suplę, aby na aplikacji mobilnej wyświetlały mi się informacje w stylu:lampa dół, halogen itp. A! i byłbym zapomniał, jako świerzak- WITAM WSZYSTKICH :)
slawek

Kimczi wrote: Thu Sep 21, 2017 7:26 pm i ostatnie pytanie-jaki ustawić suplę, aby na aplikacji mobilnej wyświetlały mi się informacje w stylu:lampa dół, halogen itp. A! i byłbym zapomniał, jako świerzak- WITAM WSZYSTKICH :)
Po prostu wpisujesz swoje nazwy przy konfiguracji kanałów jak w załączniku (bramy w sypialni nie mam - to tylko przykład :lol: )
a co do GSM to nie moje kompetencje...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Kimczi

Dziękuję za podpowiedź, wszystko gra :) a jeszcze takie pytanie, co to oznacza-rejestracja urządzeń: nieaktywna, co to za funkcja w supla cloud?
Espablo

Oznacza dokładnie to co pisze. Jak podłączałeś nowy moduł do sieci to on automatycznie logował się do supla-cloud. Teraz musi mu na to zezwolić.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Kimczi

Moje już wiszą jakieś 3 miesiące, czyli jak ma pozostać w cloud, aktywna czy nie aktywna rejestracja, aby tak jak do tej pory dodawać sonoffy. Trochę laikiem jestem w temacie...
koyak

Musisz mieć aktywną rejestrację żeby dodać nowe urządzenia.
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Przed dodaniem nowego urządzenia lub smartfona powineneś w cloudzie aktywować odpowiedniednio rejestrację urządzeń lub smartfonów.

Po dodaniu tego co chcesz opcja powinna być wyłączona. Wyłączy sie też sama po 24h.
Kimczi

Fracz- dziękuję za odpowiedź bardzo szlachetną i konkretną :) już wszystko rozumiem.Pozdrawiam

Return to “Ogólna dyskusja”