Brama przesuwna automat domowej roboty
-
marcins29
Witam . Czy dało by sie tak zaprogramować esp8266, aby służył jako bezposredni sterownik silnika bramy przesuwnej - oczywiście poprzez sterowanie dwoma przekaźnikami z uwarunkowaniem logicznym?(krańcówki)
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
ESP8266 to komputer poteżniejszy niż domowe pecety z początku lat 90 (ja miałem procka 486SX z taktowaniem 25 MHz i działał na nim płynnie Doom i tego typu grymarcins29 wrote: Thu Mar 31, 2022 7:30 am Witam . Czy dało by sie tak zaprogramować esp8266, aby służył jako bezposredni sterownik silnika bramy przesuwnej - oczywiście poprzez sterowanie dwoma przekaźnikami z uwarunkowaniem logicznym?(krańcówki)
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
marcins29
Dzięki, w samym programowaniu to jestem laikiem , więc bardziej gotowiec wchodzi w rachubę.
-
marcins29
Dzięki za podpowiedź, sterownik rolet spełni moje oczekiwania, ponieważ można ustawić szacowany czas zamknięcia i otwarcia (plus krańcówki) a dodatkowo pod "stopa" można podłączyć barierę podczerwieni ,a dodatkowo pod przyciski moduł radiowy do pilota. Układ przetestowany na płytce prototypowej. Jedyny minus jest taki , że w Supli nie da sie przestawić wizualizacji na bramę przesuwną, ale jest on do zaakceptowania
. Pozdrawiam.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Na czas otwierania bramy przy pomocy kanału roletowego, należy telefon obrócić o 90 stopni ;Pmarcins29 wrote: Sun Apr 10, 2022 4:28 pm Dzięki za podpowiedź, sterownik rolet spełni moje oczekiwania, ponieważ można ustawić szacowany czas zamknięcia i otwarcia (plus krańcówki) a dodatkowo pod "stopa" można podłączyć barierę podczerwieni ,a dodatkowo pod przyciski moduł radiowy do pilota. Układ przetestowany na płytce prototypowej. Jedyny minus jest taki , że w Supli nie da sie przestawić wizualizacji na bramę przesuwną, ale jest on do zaakceptowania. Pozdrawiam.
Supla nie ma trybu horyzontalnego i automatycznego obracania, więc będzie jak znalazł
Najlepsze suple dla Twojego domu