SBW-01 JAK PODŁĄCZYĆ DO NAPĘDU BENINCA JIM 3
-
pablobenio
Witam . Proszę o jakiś rysunek jak podłączyć SBW-01 z bramą garażową BENINCA chyba JIM3 Zdjęcia w załączniku
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Masz centralę CP.J3M
A1 - 17
A2 - 16
11 - 5
14 - 6
Czujnik otwarcia:
IN1/2 pod 15 lub 14. Jeśli nie będzie działać to należy sprawdzić multimetrem co się pojawia na wyjściu 14,15 w zależności od tego czy brama jest zamknięta/otwarta. Jeśli będzie się tam pojawiać napięcie w zależności od tego czy brama jest zamknięta czy otwarta i będzie się utrzymywać kilkanaście minut po zamknięciu/otwarciu to znaczy, że trzeba zastosować dodatkowy przekaźnik. Jeśli test z multimeterm wyjdzie negatywnie to trzeba będzie zamontować dodatkowy kontaktron np. Satel B3/B4. Taki kontaktron należy podłączyć pod A2 i IN1/2.
A1 - 17
A2 - 16
11 - 5
14 - 6
Czujnik otwarcia:
IN1/2 pod 15 lub 14. Jeśli nie będzie działać to należy sprawdzić multimetrem co się pojawia na wyjściu 14,15 w zależności od tego czy brama jest zamknięta/otwarta. Jeśli będzie się tam pojawiać napięcie w zależności od tego czy brama jest zamknięta czy otwarta i będzie się utrzymywać kilkanaście minut po zamknięciu/otwarciu to znaczy, że trzeba zastosować dodatkowy przekaźnik. Jeśli test z multimeterm wyjdzie negatywnie to trzeba będzie zamontować dodatkowy kontaktron np. Satel B3/B4. Taki kontaktron należy podłączyć pod A2 i IN1/2.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
pablobenio
OK dzięki biorę się do podłączania pozdrawiam
-
pablobenio
Wszystko działa Podłączyłem tak jak pisałaś opcje czujnika ale status zamknięcia mi się nie zmienia .Jest albo otwarta albo zamknięta w zależności jak zmienie przewody .Chyba muszę zamówić kontrakton...
-
pablobenio
Chyba jednak zamontuje ten kontrakton.Czy może mógłbyś podrzucić mi jakieś ikony do bramy garażowej ? 
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
W aplikacji są ikony do bramy garażowej. Wystarczy zmienić funkcję na "Otwieranie/Zamykanie bramy garażowej".
Tutaj znajdziesz sporo alternatywnych ikon:
viewtopic.php?t=2405&hilit=Ikony
Tutaj znajdziesz sporo alternatywnych ikon:
viewtopic.php?t=2405&hilit=Ikony
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
pablobenio
Witam.Help...Podłączyłem kontrakton pod A2 i IN1 i nie ma żadnej reakcji na zbliżenie magnesów pod IN2 też nie reaguje Nie wiem co jest grane Co mam uczynić ? Pozdrawiam