SBW-01 JAK PODŁĄCZYĆ DO NAPĘDU BENINCA JIM 3
-
pablobenio
Witam.Zrobiłem tak jak pisałeś ale nie ma żadnej reakcji na ikonie jak zbliżam magnes kontraktonu.
Nie wiem co dalej ...hmmm
Nie wiem co dalej ...hmmm
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Odłącz kontaktron i zewrzyj A2 z IN1, a następnie A2 z IN2. Jeśli ikona się nie zmienia to znaczy, że wprowadziłeś zmiany w ustawieniach na cloud.supla.org (domyślnie nic nie ruszając powinno działać).
Sprawdź czy masz ustawiony czujnik otwarcia na kanale #1 i #2. Następnie upewnij się, że na kanale #0 jest ustawiony czujnik otwarcia.
Możesz też włączyć dodawanie urządzeń i usunąć SBW z cloud-a. Po chwili się ponownie doda i ustawi tak jak powinno.
Sprawdź czy masz ustawiony czujnik otwarcia na kanale #1 i #2. Następnie upewnij się, że na kanale #0 jest ustawiony czujnik otwarcia.
Możesz też włączyć dodawanie urządzeń i usunąć SBW z cloud-a. Po chwili się ponownie doda i ustawi tak jak powinno.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
pablobenio
uff czujnik już reaguje tylko nie wiem jak zrobić żeby przy zetknieciu pokazywał że brama otwarta.gdzie to się zmienia ? 
-
pablobenio
Już wszystko działa
Zamiast pisać trochę trzeba pogłówkować .Swoją drogą podziwiam za cierpliwość dla takich jak ja
Pozdrawiam i dzieki
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Na cloud.supla.org jest coś takiego jak „odwrócona logika”, ale lepiej zamontować czujnik tak by pokazywał bramę otwartą gdy jest rozwarty, a zamkniętą gdy elementy czujnika są do siebie zbliżone. Dzięki temu jak brama się choć na chwilę uchyli będziesz widział, że jest otwarta.
SUPLA.... Nareszcie w domu.