Cześć!
potrzebuję jednocześnie monitorować zwarcie 2 styków oraz sterować 2 stykami. Wydawałoby się że SBW-02 będzie idealny.
Niestety styki potrzebuję zwierać na stałe, a nie na 0,5 czy 10 sekund.
Da się to jakoś rozwiązać zewnętrznym oprogramowanie?
Dzięki!
Stałe załączenie styków w SBW-02
-
PiotrM
Dziękuję za odpowiedź
Czyli oprócz SBW-02 muszę mieć dodatkowo ROW-02M?
Przecież to tylko kwestia wydłużenia czasu do nieskończonego...
Styki którymi chcę sterować są bezpotencjałowe.
Czyli oprócz SBW-02 muszę mieć dodatkowo ROW-02M?
Przecież to tylko kwestia wydłużenia czasu do nieskończonego...
Styki którymi chcę sterować są bezpotencjałowe.
-
PiotrM
Miałem wcześniej ROW 04M i miałem tylko możliwość sterowania stykami bez informacji zwrotnej czy są zamknięte czy otwarte.
Rozumiem że w ROW 02M posiada w odróżnieniu od ROW 04M styki wejściowe?
Rozumiem że w ROW 02M posiada w odróżnieniu od ROW 04M styki wejściowe?
-
PiotrM
Chcę aktywować lub dezaktywować falownik poprzez sterowanie stykami w falowniku. Chcę do tego wykorzystać któryś ze sterowników Zamela. Styki zwarte - aktywny do pracy, styki rozwarte - nieaktywny. Zamel ma być naturalnie elementem wykonawczym.
Oprócz tego falownik posiada styki wyjściowe zwiera lub rozwiera w zależności od tego czy w falowniku wystąpił błąd czy nie.
Jeśli wystąpi błąd chciałbym żeby było to widoczne w aplikacji. Chciałem do tego wykorzystać do tego styki wejściowe w SBW-02.
Oprócz tego falownik posiada styki wyjściowe zwiera lub rozwiera w zależności od tego czy w falowniku wystąpił błąd czy nie.
Jeśli wystąpi błąd chciałbym żeby było to widoczne w aplikacji. Chciałem do tego wykorzystać do tego styki wejściowe w SBW-02.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Do sterowania dowolny ROW z tym, że w aplikacji będziesz widział czy przekaźnik w ROW jest załączony czy nie, a nie czy wyjście falownika jest aktywne.
Co do SBW. Możesz wykorzystać jego wejścia do monitorowania wyjść falownika ale należałoby ustalić jak dokładnie działają wyjścia falownika. Czy są potencjałowe czy bezpotencjałowe ? Jeden zacisk czy dwa na wyjście ?
Co do SBW. Możesz wykorzystać jego wejścia do monitorowania wyjść falownika ale należałoby ustalić jak dokładnie działają wyjścia falownika. Czy są potencjałowe czy bezpotencjałowe ? Jeden zacisk czy dwa na wyjście ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
PiotrM
Ok, dzięki, czyli nie ogarnę tego w jednym urządzeniu.
Falownik posiada takie i takie, ale korzystam z bezpotencjałowych. TA/TB/TC. TA/TB są NO, a TB/TC są NC. W momencie wystąpienia np. błędu położenie TB się zmienia.
Na prawdę nie ma żadnej możliwości wgrania jakiegoś innego oprogramowania na SBW-02 żeby po prostu zwarło styki na zawsze a nie na 2 sekundy?
Falownik posiada takie i takie, ale korzystam z bezpotencjałowych. TA/TB/TC. TA/TB są NO, a TB/TC są NC. W momencie wystąpienia np. błędu położenie TB się zmienia.
Na prawdę nie ma żadnej możliwości wgrania jakiegoś innego oprogramowania na SBW-02 żeby po prostu zwarło styki na zawsze a nie na 2 sekundy?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Możesz sobie wgrywać co chcesz jeśli przygotujesz dedykowany firmware.
Automatycznie utracisz gwarancję producenta, a urządzenie straci certyfikat CE.
Może powinieneś pomyśleć o jakimś rozwiązaniu DIY.
Automatycznie utracisz gwarancję producenta, a urządzenie straci certyfikat CE.
Może powinieneś pomyśleć o jakimś rozwiązaniu DIY.
SUPLA.... Nareszcie w domu.