Cześć, moje prace instalacyjne trwają dalej.
Podłączyłem napęd do bramy garażowej INTRO 1000 z SBW-02 zgodnie z instrukcja: viewtopic.php?t=7199
Tj
A1 - 12V
A2 - GND
11 - PB
14 - GND
Ale mam problem. Ponieważ SBW działa do póki włączona jest lampka podświetlająca na napędzie. Lampka po ok minucie gaśnie i wtedy tez wyłącza się SBW-02. Rozumiem że znika napięcie?
Sprawa 2. Jest możliwość podłączenia „ Zewnętrzny kontaktron do IN1 i A1”.
2a. Chodzi o to żeby aplikacja pokazywała czy brama jest zamknięta/otwarta, tak?
2b. Czy trzeba taki kontrakton dokupić ?
Wiśniowski Intro 1000 i SBW-02
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Według tej instrukcji: http://mimark.pl/pl/instrukcje?task=dow ... atid=5&m=0 powinieneś podłączenie wykonać w ten sposób:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
mat
No niestety
Kupilem dobre kabelki i końcówki i Jeszcze raz podłączyłem tak jak pisaliście powyżej (pzygmunt i Robert) i dzieje się tak samo. Tzn po ok 2 min wyłącza się.
Dodam ze po podłączeniu sbw po 2 minutach gdy już nie działa, nie działa również podłączony do tej samej wtyczki (PB i GND) włącznik bramy na ścianie.
Moje pytanie:
jeśli podłączenie teoretycznie jest OK, to czy nie trzeba coś jeszcze ustawić w komputerku silniczka?
Kupilem dobre kabelki i końcówki i Jeszcze raz podłączyłem tak jak pisaliście powyżej (pzygmunt i Robert) i dzieje się tak samo. Tzn po ok 2 min wyłącza się.
Dodam ze po podłączeniu sbw po 2 minutach gdy już nie działa, nie działa również podłączony do tej samej wtyczki (PB i GND) włącznik bramy na ścianie.
Moje pytanie:
jeśli podłączenie teoretycznie jest OK, to czy nie trzeba coś jeszcze ustawić w komputerku silniczka?
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Weź do ręki multimetr i sprawdź, czy faktycznie na zaciskach GND i +12V znika napięcie po dwóch minutach. Jeśli tak, to skontaktuj się z producentem, dlaczego tak się dzieje.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak