Wiśniowski Intro 1000 i SBW-02

mat

Cześć, moje prace instalacyjne trwają dalej.

Podłączyłem napęd do bramy garażowej INTRO 1000 z SBW-02 zgodnie z instrukcja: viewtopic.php?t=7199

Tj
A1 - 12V
A2 - GND
11 - PB
14 - GND

Ale mam problem. Ponieważ SBW działa do póki włączona jest lampka podświetlająca na napędzie. Lampka po ok minucie gaśnie i wtedy tez wyłącza się SBW-02. Rozumiem że znika napięcie?

Sprawa 2. Jest możliwość podłączenia „ Zewnętrzny kontaktron do IN1 i A1”.
2a. Chodzi o to żeby aplikacja pokazywała czy brama jest zamknięta/otwarta, tak?
2b. Czy trzeba taki kontrakton dokupić ?
Pietras81
Been thanked: 1 time

Nie wiem skąd wzioles zasilanie z którego styku ale ja mam cały czas 12v i też mam intro 1000
Masz pewnie zasilanie z zasilania dodatkowej lampy
https://pietras-81.aqi.eco/
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Upewnij się, że A1 podłączyłeś pod poprawny zacisk.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Według tej instrukcji: http://mimark.pl/pl/instrukcje?task=dow ... atid=5&m=0 powinieneś podłączenie wykonać w ten sposób:
Wisniowski_Intro_1000.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
pzygmunt

Podłącz tak jak Robert Ci napisał. Dodatkowo zachęcam do podłączenia czujnika otwarcia w postaci kontaktronu np. Satel B3. Kontaktron podłączasz pod A1 i IN1
mat

No niestety :cry:
Kupilem dobre kabelki i końcówki i Jeszcze raz podłączyłem tak jak pisaliście powyżej (pzygmunt i Robert) i dzieje się tak samo. Tzn po ok 2 min wyłącza się.

Dodam ze po podłączeniu sbw po 2 minutach gdy już nie działa, nie działa również podłączony do tej samej wtyczki (PB i GND) włącznik bramy na ścianie.

Moje pytanie:
jeśli podłączenie teoretycznie jest OK, to czy nie trzeba coś jeszcze ustawić w komputerku silniczka?
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Weź do ręki multimetr i sprawdź, czy faktycznie na zaciskach GND i +12V znika napięcie po dwóch minutach. Jeśli tak, to skontaktuj się z producentem, dlaczego tak się dzieje.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
pzygmunt

Napisałem do Wiśnioskiego w Twojej sprawie. Na szybko rozwiązaniem jest zastosowanie dodatkowego zasilacza 12V. Taki zasilacz podłączasz pod A1 i A2.

Return to “ZAMEL SBW-02”