Dzwońcie do SUPLI! :)

fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Dla kuriera chyba jednak lepszy link bezpośredni
akszyn

Przetestowane na sofcie bramkowym chociaż jeszcze nie mam pomysłu na wykorzystanie to pomysł fajny
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
elhenio

Wygląda bardzo fajnie i działa też super. Dzięki :)
A w planach jest może własny numer? Integracja z VoIP.

PS Przypisałem przekierowanie na numeru na jednym z numerów VoIP i już nie muszę znać np. numeru kuriera.

PSS zawsze marzyła mi się integracja SMS z Supła. Powiadamianie i sterowanie... mam dwa serwery SMS, cloudowy i fizyczny, niby się nie znam za mocno, a i tak cuda można robić. Co by było jak bym się znał :)...
Kwestia czas z geolokalizacją... kurier pojawi się obok domu (tym razem ze znanym nam numerem) i dostaje jednorazowy kod na SMS... lub komunikat... "nie ma nas, zostaw u sąsiada"
Pozdrawiam
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

U mnie są stali, więc numer się doda.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
Zibi

U mnie domofon cyfrówka, ale działa na Supli, kurier będzie zadowolony :D
Fajna sprawa nie trzeba instalować apki ustawiać linków tylko ze starej nokii otworzyć domofon lub odpalić coś na Supli.
Gratulacje!
pio999

Fajnie działa w aucie z CarPlay. Cześć Siri i wszystko jasne 😝
Duch__

Przetestowane na systemie alarmowym Satel Integra 32 z podłączoną zwykła linią telefoniczną.

W momencie uzbrojenia, urządzenie dzwoni na "TEL 4 SUPLA U" z funkcją "Załącz", a w przypadku rozbrojenia na numer "TEL 5 SUPLA R" z funkcją "Wyłącz". Dzięki temu w apce od Supli widzę teraz czy centrala jest uzbrojona czy rozbrojona, za pomocą niewykorzystanego wyjścia w ROW-02.

Przykładowa konfiguracja na screenach:
Konfiguracja.png
Wadą, mimo że działa jest wyświetlany komunikat w pamięci zdarzeń centrali jako "Powiadomienie nieudane". Ma to związek z tym że centrala nie wykrywa podniesienia słuchawki przez call.supla.io, tylko odrzucenie połączenia.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Duch__

Z innych pomysłów które mi przyszły do głowy na szybko:

Otwórz / Zamknij Rolety w czasie alarmu włamaniowego.
Zaświeć Światło na zewnątrz w czasie alarmu włamaniowego.

Otwórz rolety i bramę garażową w razie wykrycia zadymienia lub czadu.

Dopóki nie będzie sterowania grupami, to o powyższych rozwiązaniach można pomarzyć :(

Dodatkowo nie wiem czy dobrze zauważyłem ale do dyspozycji jest tylko 12 numerów telefonów, tak?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Duch__ wrote: Fri May 20, 2022 7:49 am Dopóki nie będzie sterowania grupami, to o powyższych rozwiązaniach można pomarzyć :(
Grupy niedługo się pojawią. Tak samo jak sceny.
Duch__ wrote: Fri May 20, 2022 7:49 am Dodatkowo nie wiem czy dobrze zauważyłem ale do dyspozycji jest tylko 12 numerów telefonów, tak?
Dodamy więcej jeśli jest taka potrzeba. Generalnie jest więcej numerów ale wyświetla się w jednym czasie ograniczona pula.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Duch__

Kolejna mała integracja już działa z SATEL INTEGRA 128 + nadajnik GSM. Konfiguracja podobna do powyższej, jednak w momencie uzbrojenia ma wyłączyć jedno z gniazdek żeby urządzenie nie pracowało w trybie STANDBY = minimalna, ale jednak oszczędność prądu :mrgreen:

Return to “Nowości”