Witam Panowie w rozdzielnicy elektrycznej mam sprowadzone kilka obwodów oświetlenia jako niezalezne. Mam także doprowadzony przewód Lan czyli skretke z Internetem.
Moje pytanie jest następujące z racji tego że po kablu jest bardziej pewne połączenie ( lub tak mi się wydaje) to czy istnieje sterownik z oprogramowaniem Supli dający możliwość podłączenia sterownika Lanem? Bo wszystkie sterowniki które patrzę działają w oparciu o sieć wifi. Czy istnieje coś na wzór tego co na zdjęciu z oprogramowaniem supli? Lub z możliwością jej wgrania.
Sterownik lan
-
[email protected]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klimasstudio
Jak jest to na ESP8266 to pewnie się da napisać soft pod to. Podziel się linkiem do oferty 
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
-
[email protected]
klimasstudio wrote: Sun Jun 05, 2022 7:51 pm Jak jest to na ESP8266 to pewnie się da napisać soft pod to. Podziel się linkiem do oferty
To co dałem na zdjęciu to znalazłem coś przykladowego w Internecie. Nie wiem na jakim procesorze to działa. Miało to mieć charakter poglądowy.
Myślałem bardziej o tym że może ktoś już montowal u siebie coś podobnego bo chciał mieć sterownik działający po kablu. Może któryś z użytkowników ma na ten temat wiedzę że istnieje sterownik Lan z oprogramowaniem Supla ?
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
@elmaya popełnił soft na esp32 z lanem. Są gotowe płytki. Szukaj na forum GUI Generic[email protected] wrote: Sun Jun 05, 2022 8:11 pmklimasstudio wrote: Sun Jun 05, 2022 7:51 pm Jak jest to na ESP8266 to pewnie się da napisać soft pod to. Podziel się linkiem do oferty
To co dałem na zdjęciu to znalazłem coś przykladowego w Internecie. Nie wiem na jakim procesorze to działa. Miało to mieć charakter poglądowy.
Myślałem bardziej o tym że może ktoś już montowal u siebie coś podobnego bo chciał mieć sterownik działający po kablu. Może któryś z użytkowników ma na ten temat wiedzę że istnieje sterownik Lan z oprogramowaniem Supla ?
YoMan
-
Maniek913
Ja montowałem już kilka takich :[email protected] wrote: Sun Jun 05, 2022 8:11 pmklimasstudio wrote: Sun Jun 05, 2022 7:51 pm Jak jest to na ESP8266 to pewnie się da napisać soft pod to. Podziel się linkiem do oferty
viewtopic.php?t=9462&start=10
Mam jeszcze kilka takich płytek jak by co.
-
[email protected]
A jaka obciazalnosc przekaźników jest wtedy ? Ile kosztuje taka gotowa płytka na szynę din?Maniek913 wrote: Wed Jun 15, 2022 8:07 pmJa montowałem już kilka takich :[email protected] wrote: Sun Jun 05, 2022 8:11 pmklimasstudio wrote: Sun Jun 05, 2022 7:51 pm Jak jest to na ESP8266 to pewnie się da napisać soft pod to. Podziel się linkiem do oferty
viewtopic.php?t=9462&start=10
Mam jeszcze kilka takich płytek jak by co.
-
Maniek913
Nie czytałeś chyba co napisałem w linkowanym poście - przekaźniki nie są częścią modułu, wyprowadzone są tylko stany logiczne 0V / +5V, tak że można sterować dowolnymi , według potrzeb, w typowym zastosowaniu stosuję normalne moduły przekaźnikowe 2, 4, 8 lub16-kanałowe Arduino z uchwytami na szynę DIN, rozmieszczone w dogodnym ze względu na przewody prądowe miejscu rozdzielnicy, niekoniecznie razem. Najwygodniejsze są 8-mio kanałowe SSR lub zwykłe. Można też stosować duże, 40A SSR-y.