Linki bezpośrednie - brak linka?

Hrumque

Gdy tworzę linka bezpośredniego - po utworzeniu jest on jawnie dostępny, w żółtej ramce, i można go sobie "kliknąć w nową zakładkę"
directlink_ok.png
Mogę zmienic jego opis, przełączać się między nim, a już wcześniej utworzonymi linkami...
directlink_ok2.png
ALE! gdy tylko przejdę z zakładki linków bezpośrednich gdzieś indziej, i wrócę - znika żółta ramka i sam link. Jest już jest utworzony - ale gdzie on jest? Powiedzmy że go sobie nie zapisałem za pierwszym krokiem, to jak prosto mam go odzyskać? Skoro widzę że jest...
directlink_notok.png
Chyba brakuje tutaj pola "tutaj jest ten link" ;)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Duch__
Been thanked: 6 times

Link jest dostępny tylko w czasie generacji. Potem znika, ale działa dalej. Normalne zachowanie. Jak go nie zapiszesz nigdzie to musisz wykasować go i stworzyć nowy.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Przeczytaj uważnie komunikat w żółtej ramce ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Hrumque

klew wrote: Mon Jul 18, 2022 5:33 am Przeczytaj uważnie komunikat w żółtej ramce ;)
No o tym właśnie piszę - że jednorazowe wygenerowanie kodu linka jest trochę nie wygodne. Może jakby był ukryty "przykryty pod przyciskiem odsłoń kod" czy coś - to by było nadal bezpiecznie, a funkcjonalnie...
Duch__
Been thanked: 6 times

Podejrzewam że jest to swego rodzaju d.... chron dla twórców supli. Link zostanie użyty przez osobę postronną która nie powinna mieć do niego dostępu.
Kogo wezmą za jaja w pierwszej kolejności? Twórców.

Tak by wyglądała rozmowa:
-Jak ten link wypłynął, że zdołano otworzyć bramę? - spytał posterunkowy.
-Od nas nie, nie mamy dostępu do takich informacji. Użytkownik musiał go gdzieś udostępnić. Nasze dane są w pełni szyfrowane i zakamuflowane - stwierdził jednym tchem programista, przecierając kroplę potu na czole.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Linki nie są przechowywane po stronie serwera. Dzięki temu nie da się ich wykraść, ani w żaden sposób odczytać.

Z tego też powodu, nie da się ich później wyświetlić, bo serwer ich nie zna.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

@Duch__, oczywiście że jest to d...chron. Ale jak napisał @Klew, programiści nie będą musieli przecierać kropli potu z czoła :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “CLOUD”