Linki bezpośrednie - brak linka?
-
Hrumque
Gdy tworzę linka bezpośredniego - po utworzeniu jest on jawnie dostępny, w żółtej ramce, i można go sobie "kliknąć w nową zakładkę"
Mogę zmienic jego opis, przełączać się między nim, a już wcześniej utworzonymi linkami...
ALE! gdy tylko przejdę z zakładki linków bezpośrednich gdzieś indziej, i wrócę - znika żółta ramka i sam link. Jest już jest utworzony - ale gdzie on jest? Powiedzmy że go sobie nie zapisałem za pierwszym krokiem, to jak prosto mam go odzyskać? Skoro widzę że jest...
Chyba brakuje tutaj pola "tutaj jest ten link" 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Hrumque
No o tym właśnie piszę - że jednorazowe wygenerowanie kodu linka jest trochę nie wygodne. Może jakby był ukryty "przykryty pod przyciskiem odsłoń kod" czy coś - to by było nadal bezpiecznie, a funkcjonalnie...
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
Podejrzewam że jest to swego rodzaju d.... chron dla twórców supli. Link zostanie użyty przez osobę postronną która nie powinna mieć do niego dostępu.
Kogo wezmą za jaja w pierwszej kolejności? Twórców.
Tak by wyglądała rozmowa:
-Jak ten link wypłynął, że zdołano otworzyć bramę? - spytał posterunkowy.
-Od nas nie, nie mamy dostępu do takich informacji. Użytkownik musiał go gdzieś udostępnić. Nasze dane są w pełni szyfrowane i zakamuflowane - stwierdził jednym tchem programista, przecierając kroplę potu na czole.
Kogo wezmą za jaja w pierwszej kolejności? Twórców.
Tak by wyglądała rozmowa:
-Jak ten link wypłynął, że zdołano otworzyć bramę? - spytał posterunkowy.
-Od nas nie, nie mamy dostępu do takich informacji. Użytkownik musiał go gdzieś udostępnić. Nasze dane są w pełni szyfrowane i zakamuflowane - stwierdził jednym tchem programista, przecierając kroplę potu na czole.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Linki nie są przechowywane po stronie serwera. Dzięki temu nie da się ich wykraść, ani w żaden sposób odczytać.
Z tego też powodu, nie da się ich później wyświetlić, bo serwer ich nie zna.
Z tego też powodu, nie da się ich później wyświetlić, bo serwer ich nie zna.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
@Duch__, oczywiście że jest to d...chron. Ale jak napisał @Klew, programiści nie będą musieli przecierać kropli potu z czoła

Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl