ROW-01 / Jak podłaczyć według załaczonego zdjęcia... ?
-
Maydays
I znów mam rebus...
taka sama sytuacja jak poprzednio tylko teraz jest brak fazy na zaznaczonych przewodach ( zdjęcie ).Mimo podlaczenia jak na zdjeciu i spieciu 11 i 12 w rozdzielni sterownik nie działa...
. Jest to oświetlenie elewacyjne podłàczone do czujnika zmierzchu....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Maydays
To jest zupelnie inny punkt... Oświetlenie świateł elewacyjnych ale tutaj dodatkowo podłączony pod cały układ jest czujnik zmierzchu... Oświetlenie można włączyć na stałe lub z czujnikiem zmierzchu ( Przycisk dzwonkowy ).
-
Maydays
Różnica polega również na tym że jest brak fazy w przewodach zaznaczonych na grafice.
-
Maydays
Mój błąd.Jutro wrzuce nowe zdjecie ale uklad przewodów jest identyczny.
-
Maydays
Przesyłam aktualne zdjęcia.
-włącznik wraz z przewodami w puszce instalacyjnej
-przekaźnik bistabilny zaznaczony na zdjęciu
-czujnik zmierzchu podłączony do świateł elewacyjnych
-włącznik wraz z przewodami w puszce instalacyjnej
-przekaźnik bistabilny zaznaczony na zdjęciu
-czujnik zmierzchu podłączony do świateł elewacyjnych
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Jeśli na brązowych pojawia się faza w momencie załączenia oświetlenia, a z BIS-411 będziesz rezygnował to widzę to tak:
(IN1 w ROW musi być ustawione jako łącznik bistabilny lub monostabilny w zależności od tego jaki tam obecnie jest)
(IN1 w ROW musi być ustawione jako łącznik bistabilny lub monostabilny w zależności od tego jaki tam obecnie jest)
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Pod warunkiem, że faza sterująca BIS-411 to ta sama faza, do której podłączony jest odbiornik... myślę, że tak jest, ale lepiej uważać 
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026