⚙ [TO DO] Co chcielibyście jeszcze dodać do GUI-Generic? ☕
-
jamsjamsen
obsługa Max7219 i odczyt temperatury zewnętrznej przez direct link na większych cyfrach.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Byłem na Supla Offline Party 2023 & 2024 ;
-
slawek
Problem w tym, że ESP nie mają wbudowanego zegara czasu rzeczywistego...avatr wrote: Tue Jul 12, 2022 7:18 pm Jeżeli byłaby możliwość to prośba o rozpatrzenie poniższego.
Zegar i data wyświetlana na wyświetlaczu OLED.
Po podłączeniu oleda czas i data wyświetlałyby się jako pierwszy ekran na oledzie później byłyby odczyty z czujników.
Może można by było przy konfiguracji modułu zaznaczyć boxa czy chcemy mieć wyświetlany czas, datę czy czas i datę.
Coś w tym styluCode: Select all
Wyświetlanie czasu i daty [ ] Czas [ ] Data [ ] Czas i data![]()
Ale piszę tu, bo chcę podbić temat większych wyświetlaczy - dla takiej geriatrii jak ja
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Esp nie mają, ale supla maslawek wrote: Mon Jul 18, 2022 10:14 pmProblem w tym, że ESP nie mają wbudowanego zegara czasu rzeczywistego...avatr wrote: Tue Jul 12, 2022 7:18 pm Jeżeli byłaby możliwość to prośba o rozpatrzenie poniższego.
Po podłączeniu oleda czas i data wyświetlałyby się jako pierwszy ekran na oledzie później byłyby odczyty z czujników.
Może można by było przy konfiguracji modułu zaznaczyć boxa czy chcemy mieć wyświetlany czas, datę czy czas i datę.
Ale piszę tu, bo chcę podbić temat większych wyświetlaczy - dla takiej geriatrii jak ja![]()
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
avatr
Tak, wiem. Ale Supla ma odczyt czasu z serwera, który można właśnie synchronizować co jakiś czas i mamy aktualny czas i datęshimano73 wrote: Mon Jul 18, 2022 11:34 pmEsp nie mają, ale supla maslawek wrote: Mon Jul 18, 2022 10:14 pmProblem w tym, że ESP nie mają wbudowanego zegara czasu rzeczywistego...avatr wrote: Tue Jul 12, 2022 7:18 pm Jeżeli byłaby możliwość to prośba o rozpatrzenie poniższego.
Ale piszę tu, bo chcę podbić temat większych wyświetlaczy - dla takiej geriatrii jak ja![]()
wystarczy że będzie się synchronizował np co godzinę
-
Leszekbialy
- Has thanked: 2 times
Ja też poproszę o obsługę tych wyświetlaczy plus prezentacja aktualnego czasujamsjamsen wrote: Mon Jul 18, 2022 9:24 pm obsługa Max7219 i odczyt temperatury zewnętrznej przez direct link na większych cyfrach.
-
artur_n
@krycha88 czy jest szansa na dodanie do softu opcji WOL (Wake on LAN). Gdzieś na forum istnieje taki soft ale wówczas muszę użyć kolejnego ESP a tak mógł bym użyć już istniejącego.
-
arqiu70
Czy byłaby możliwość dodania odczytu wilgotności i ciśnienia za pomocą linków bezpośrednich?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
QLQ
Pushover reagujące na zmianę stanu krańcówki. Byłem 100% przekonany, że tak jest. Okazuje się że reaguje na zmianę stanu przekaznika ... chyba że da się to jakoś połączyć a ha o tym nie wiem.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
QLQ
@elmaya już dawno to rozwiązał na linkach bezpośrednich.krycha88 wrote: Tue Mar 08, 2022 5:24 amZgłosiłem takie zapotrzebowanie do odpowiedniej osoby, jeżeli zostanie to dorobione po stronie biblioteki ja dorobię to po stronie OLEDaklimasstudio wrote: Mon Mar 07, 2022 9:21 pm Czy coś się ruszy z tematem wskazań z PZEM004 na OLED ?![]()
Znalazłem w końcu : https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?t=6156
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....