v1.6 BETA

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9610
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 04, 2017 9:11 pm

Espablo pisze:
śr paź 04, 2017 8:46 pm
To jednaj nie to.
Przyczyna będzie inna.
Aplikacja łączy sie z Access Pointem (ESP) otwiera stronę 192.168.4.1 i uzupełnia dane.

Jak idzie manualnie to musi być inna przyczyna.
Potrzebuję logi z Android Studio
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1732
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr paź 04, 2017 9:55 pm

Proszę bardzo. Dzisiaj ściągnięte najnowsze źródła z githuba. Po ostatnich doświadczeniach, tym razem program uruchomił się na moim S5 bez problemów. Logi z nieudanej próby dodania nowego urządzenia w załączniku.
GalaxyS5.rar
(1.27 KiB) Pobrany 156 razy
Poniżej druga próba. Tym razem pozytywna, ale wcześniej połączyłem się z modułem manualnie. Logi od momentu nawiązania połączenia.
galaxyS5_2.rar
(2.9 KiB) Pobrany 173 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9610
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 05, 2017 5:35 pm

Możecie sprawdzić czy taki komunikat jak w załączniku nadal się Wam pojawia ?

https://drive.google.com/open?id=0B3DJS ... jNmdm9lUms
Załączniki
21769875_1604124766305675_837349655_n.png
21769875_1604124766305675_837349655_n.png (120.69 KiB) Przejrzano 2980 razy
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1732
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw paź 05, 2017 7:16 pm

U mnie bez zmian
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9610
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt paź 06, 2017 10:05 am

@Espablo możemy podziałać przez TeamViewera ?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1732
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt paź 06, 2017 11:45 am

od 20.00 będę dostępny na kompie.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9610
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob paź 07, 2017 2:41 pm

@Espablo masz może teraz chwilę ?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2239
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob paź 07, 2017 7:04 pm

Dodawanie urządzeń z użyciem maila u mnie działa, natomiast po dodaniu urządzenia w smartfonie nie zawsze, ale bardzo często ustawia się adres IP dla sieci wifi na 192.168.4.1 i wymaga ręcznej interwencji.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1732
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz paź 08, 2017 10:01 am

pzygmunt pisze:
sob paź 07, 2017 2:41 pm
@Espablo masz może teraz chwilę ?
W poniedziałek jestem dostępny cały dzień od rana.
slawek pisze:
sob paź 07, 2017 7:04 pm
...wymaga ręcznej interwencji.
Co to znaczy?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2239
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz paź 08, 2017 10:40 am

Po prostu zamiast adresu IP nadanego z DHCP routera zostaje mi w smartfonie adres 192.168.4.1 skutkiem czego wywala mnie z neta... i muszę się na nowo zalogować do wifi. Nazwa sieci pozostaje moja - adres - IP dodawanej płytki. I nie za każdym razem... możliwe, że była to wina dodatkowego AP pomiędzy routerem a smartfonem. Teraz go wyeliminowałem, po nowych testach dam znać
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Android”