Podłączyłem urządzenie SBW-01 do bramy HORMANN, ale ikony w aplikacji nie pokazują mi czy brama jest otwarta czy zamknieta. Pewnie mam źle podłączone IN1 i IN2. Ewentualnie gdzieś to się programuje, ale nie wiem gdzie.
Proszę o pomoc.
Jak prawidłowo podłączyć SBW-01, aby działałby czyjniki otwarcia.
-
MichałZZ
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
MichałZZ
Zmostkowałem IN1 z IN2, a IN1 jest w szarej skrzynce 24V.
Niestety nie zmienia ikon
Niestety nie zmienia ikon
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
MichałZZ
Wszystkie DIPy OFF - jeśli to ma jakieś znaczenie.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Sorry nie zwróciłem uwagi, że to SBW-01 z którym nie będzie to poprawnie działać.
Trzy rozwiązania.
1. Zmiana SBW-01 na SBW-2
2. Dodanie dodatkowego przekaźnika (viewtopic.php?p=50322#p50322).
3. Zastosowanie kontaktronu.
W przypadku 1 i 2 DIP B ma być ustawiony na ON. Horman Sygnalizuje zmianę stanu zerem więc podłączasz przekaźnik lub SBW-02 pod prawy zacisk w szarej kostce.
No i na koniec. W cloud powinieneś powiązać czujnik otwarcia z kanałem sterującym (domyślnie tak jest). Wtedy w aplikacji nie będziesz widział "luźnych" czujników.
Trzy rozwiązania.
1. Zmiana SBW-01 na SBW-2
2. Dodanie dodatkowego przekaźnika (viewtopic.php?p=50322#p50322).
3. Zastosowanie kontaktronu.
W przypadku 1 i 2 DIP B ma być ustawiony na ON. Horman Sygnalizuje zmianę stanu zerem więc podłączasz przekaźnik lub SBW-02 pod prawy zacisk w szarej kostce.
No i na koniec. W cloud powinieneś powiązać czujnik otwarcia z kanałem sterującym (domyślnie tak jest). Wtedy w aplikacji nie będziesz widział "luźnych" czujników.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
MichałZZ
Zastosowałem przekaźnik rolpol GZT80 i działa idealnie zgodnie z oczekiwaniami. Teraz będę walczyć z usunięciem ikonki w aplikacji aby została tylko ta bramowa. Dzieki Zbyszek za pomoc! Chętnie postawiłbym Ci piwo 
PS. Jest jakaś funkcjonalność żebym postał wiadomość push lub SMS ze np. „Brama otwarta”?
PS. Jest jakaś funkcjonalność żebym postał wiadomość push lub SMS ze np. „Brama otwarta”?